Петък, 19 Април 2024, 20:44

Доброволци зарибиха язовир Бебреш за трета поредна година

11 Ноември 2019, 00:12
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3290 4


За трета поредна година доброволци извършиха зарибяване на язовир Бебреш. Общите усилия на доброволци и организации направиха тази инициатива успешна. Организаторите отчитат ръст на интереса от страна на доброволците, като всяка година се наблюдава нарастване на размера на събраните средства.

На зарибяването присъстваха г-н Росен Николов- началник отдел „Рибарство и контрол за западна България”, г-жа Веселка Нинова управител на „Напоителни системи” клон София. Своя добър пример дадоха и съветниците Тихомир Найденов и Дамян Маринов от групата на ПП МИР, които подкрепиха доброволческата инициатива като част от своите „50 добри дела”.

Организаторите съобщиха, че тази година е събрана сума в размер на 3670 лева. Със събраните средства е закупен зарибителен материал. 720 кг шаран, между 100 - 150 грама всяка рибка, вече плуват във водите на язовир Бебреш.

„Организацията на подобен род дейности се прави от група доброволци, милеещи за любимия язовир. Блясъкът в очите на децата докато пускат рибките във водата е достатъчно голям стимул за всички нас.” – така Петьо Петков, който е един от организаторите, коментира повода за организирането на тази прекрасна инициатива.

Организаторите изразиха надежда, тази инициатива да се превърне в традиция и благодариха на ПП МИР, всички доброволци и дарителите от различните институции, за участието в третото поредно доброволческо зарибяване на язовир Бебреш.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (5) (1)
    1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 03:49

    Браво на доброволците. Не е трябвало да канят началника на отдел по рибарство. Те са мошеници. Да зарибяват те и да опазват реките и язовирите, че в нашия край е пълно с бракониери и на никой не му пука

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 17:21

    Добре раздухват че зарибяват.Евала.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 10:04

    Като гледам снимките в язовира има повече риба, отколкото вода

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete