Петък, 19 Април 2024, 12:49

Достойно представяне на етрополските момичета в Скаут лигата

1 Декември 2016, 15:21
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 1635 0


От петък до неделя в град Етрополе се проведе първият по рода си турнир за момичетата, наречен Скаут лига. Това е грандиозен и уникален проект на БФВ, който се реализира съвместно с корпорация "Развитие". 
В новия си аналог Скаут лигата няма аналог в Европа. Близо 1200 деца от цяла България се включват в програмата - 36 отбора за момичета и 36 отбора за момчета, като това прави програмата единствена по своята мащабност на Старият континент.
Отборите за разделени на 6 региона, като в нашия регион попаднаха отборите на Пирин-Разлог, Велбъжд-Кюстендил, Ботев-Ихтиман, Пирдоп, Миньор-Перник и Етрополе. 
 
Домакините постигнаха две победи с 2:0 гейма над отборите от Пирдоп и Перник и загубиха с 2:1 от Ихтиман и 2:0 от Кюстендил и Разлог. Така се наредиха на четвърто място в крайното класиране. 
Победител в първия турнир стана отбора на Велбъжд.
 
През месец януари ще се проведе и вторият турнир от надпреварата. Съперници на нашите момичета ще бъдат съставите на Марица-Пловдив, Родопа-Смолян, Асеновец-Асеновград, Пирин-Разлог и Пирдоп.
 
Следващата седмица пък в Разлог ще се проведе същият турнир, но за момчета с участието на домакините от Пирин, Миньор-Перник, Ботев-Ихтиман, Марек-Дупница, Велбъжд-Кюстендил и Етрополе.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete