Четвъртък, 13 Август 2020, 19:30

Драгомир Енчев е най-полезен състезател в редовния сезон на трета дивизия от първенството на НАЛБ

21 Юли, 15:20
(3) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 723 0


Най-полезен състезател в редовния сезон на трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол /НАЛБ/ за сезон 2019/2020 е Драгомир Енчев от отбора на Форест Бойс Ботевград. Той прибавя поредно индивидуално отличие към богатата си колекция.

Състезателят от Ботевград се нареди на първо място /споделено/ в класацията за най-висок процент за 2 точки с 62.7%.
За най-добър стрелец от зоната за три точки, Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград заема почетното второ място. Той реализира 40.0% от стрелбите си.

Най-добър коефициент общо през сезона събра отново Драгомир – 638. Той е на трето място по брой борби общо за сезона, като овладя 291 борби. Играчът на Форест Бойс Ботевград успя да се нареди на трето място и сред състезателите, отбелязали най-много точки общо през редовния сезон- 394. най-много точки общо през редовния сезон- 394. 

За борби средно на мач Драгомир Енчев е втори с 13,86. С 18,76 точки средно на мач той се нарежда на пето място, а с коефициент 30,38 средно на мач е първи в тази категория.

Още трима състезатели от тима на Форест Бойс Ботевград завоюваха отличия през редовния сезон 2019/2020 на НАЛБ. Те са: Цветомир Гуленов, мартин Георгиев, Мариян Николов.

Цветомир Гуленов направи 34 чадъра и се нареди на трето място в класацията за най-много чадъри общо. Той заема и второ място за чадъри средно на мач с 1,89.

За асистенции средно на мач Мартин Георгиев и Мариян Николов заемат съответно 4 и 5 място.

Местни състезатели записаха името на ботевград сред призьорите и в първа и втора дивизия.

В първа дивизия Костадин Методиев от отбора на Балкан Ботевград се нарежда на четвърто място с 2,44 откраднати топки средно на мач.
Първи в дивизията с най-много откраднати топки общо е Мирослав Коцев /Балкан Ботевград/ с 48.

Във втора дивизия Георги Димитров от тима на Скравена е на първо място за най-много откраднати топки общо- 66. Той оглавява класацията за откраднати топки средно на мач -3,67, а на пето място е неговият съотборник Георги Георгиев с 2,47.Източник: balkanec.bg

Ключови думи: НАЛБ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (170)
70% Complete
Не съм съгласен (67)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (62)
70% Complete