Четвъртък, 25 Април 2024, 18:41

Драгомир Стойнев: За 3 г. ГЕРБ направи нищо, но от сърце: ГЕРБ: Не е малко

5 Юли 2012, 14:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3643 0


ГЕРБ обеща европейско развитие, европейски доходи и европейски стандарт на живот, за съжаление резултатите коренно се различават от обещаното, заявиха в декларация от Коалиция за България по повод на трите години управление на ГЕРБ. Това, което сме направили, не е достатъчно, но не е и малко, заявиха в отговор управляващите.
На 5 юли 2009 година ГЕРБ спечели парламентарните избори и с подкрепата на малки партии и независими депутати има мнозинство.

Декларацията на левицата беше прочетена от депутата от БСП Драгомир Стойнев, който е председател на комисията по труда и социалната политика в парламента, предаде БТА.
Правителството на Бойко Борисов допусна катастрофален срив в заетостта - най-ниската през последните осем години, висока безработица, обидно ниски доходи, трайна бедност, сурови материални лишения, несигурност за бъдещето и отчаяние в ежедневието на българските граждани, смятат от левицата.

Едновременно обещавайки, че по време на тяхното управление България ще се превърне в нормална европейска държава, Борисов и неговите министри открито посегнаха към конституционните устои на България като демократична, правова и най-вече социална държава. Управлението на Бойко Борисов претърпя пълен провал, излъга българското общество и продължава да го заблуждава и манипулира за действителното състояние на държавата, се казва в декларацията, се казва още в декларацията на социалистите.

От опозицията посочиха, че ГЕРБ постига рекорд - над 400 хиляди души са загубили работата си, а броят на безработните се е увеличил с над 200 хиляди души, като коефициентът на безработицата се е удвоил и сега е приблизително 13%. Всеки трети от младите хора е без работа, загубихме цяло поколение инженери, лекари и медицински сестри, които отидоха да търсят препитанието си в чужбина, отбеляза Стойнев. По думите му дулото на управлението на ГЕРБ е насочено към Държавното обществено осигуряване, като стартът е даден с бледо подобие на пенсионна реформа.

Според БСП в системата на социалното подпомагане, семейните помощи и майчинството не е направено "нищо, но от сърце".

"Колкото по-рано има избори, толкова по-добре за България, защото положението се влошава. Но дори и да няма предсрочни избори, на следващия парламентарен вот очаквам народът да си каже тежката дума и да даде обективна оценка на това правителство", коментира междувременно пред журналисти в парламента Четин Казак от ДПС.

Той също даде лоша оценка на управлението. "Нито едно от предизборните обещания на ГЕРБ не е изпълнено - нито доходите станаха средноевропейски, нито престъпността и корупцията бяха преборени, нито България постигна някакви кой знае какви успехи", мотивира се съпартиецът на Ахмед Доган.
Единственото, което той отчете като положително, е, че върви строителство на магистрали.

Това, което сме направили, не е достатъчно, но не е и малко, заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, предаде „Фокус”.
„Знаете какво става около нас. Колкото и да искаме да се държим настрана от тези обективни фактори, ние не можем да излезем от тази ситуация сами. Ние сме малка държава и сме зависими от икономическото състояние на останалите страни. Успяхме да запазим да не се увеличават данъците, да не се намаляват пенсии, съкращенията да не бъдат толкова големи", коментира депутатът и обяви, че това не е малко.
По думите му всеки управляващ искал по-високи пенсии и заплати.

Като недостатъчно той определи извършеното в социалната сфера. "Има хора в тежко положение и правителството се опитва да подпомогне на социално-слабите след увеличаването на тока", добави Велчев.

Народният избраник обясни, че никога не е очаквал добра оценка от опозицията.
„Не мога да давам оценка на министри. Не е коректно тези министри да научават за оценката си от медиите. За мен е важна оценката на хората. Наистина никога не е имало в политиката ясни критерии за свършена работа”, подчерта той.

По думите му корупция в този кабинет няма, тя била на по-ниските нива, предаде БТА.
Велчев не отрече, че управляващите обсъждат идеи за закон за корупцията, с който порочните практики да бъдат премахнати или силно ограничени, но засега нямало нищо конкретно.

Източник: http://dir.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete