Четвъртък, 25 Април 2024, 09:54

Драма при наследяването на Ирена Коцева в парламента. Цветанов лобирал за Росица Иванова?

17 Май 2016, 19:13
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1313 0


Оформя се политическа драма кой и кога ще наследи депутатката Ирена Коцева в парламента, след като тя подаде оставка като депутат по повод скандала с обществената поръчка за спирки на градски транспорт, спечелена от фирма на мъжа й. Овакантеното депутатско място трябва да бъде заето от следващия в списъка д-р Иван Стойнов от Златица.

Днес преди обяд структурата на ГЕРБ в Златица публикува решение на ЦИК, в което се казва, че Стойнов е избран за народен представител на ГЕРБ от 26 МИР. Според запознати, обаче, Стойнов е бил натискан да се откаже в полза на областния управител на Софийска област – Росица Иванова.

В писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, адвокатът на Стойнов Тодор Тодоров апелира случаят да бъде разгледан лично от премиера. Според Тодоров лично Цветан Цветанов лобирал в парламента да влезе областният управител Росица Иванова. В писмото до Бойко Борисов, адвокатът на д-р Стойнов припомня, че Цветанов и Иванова имат роднинска връзка и неслучайно Иванова е смятана за протеже на бившия вътрешен министър. Моето лично мнение като гражданин, симпатизант на ГЕРБ и юрист е, че д-р Стойнов не трябва да бъде „отстраняван“! Та той е избран от хората, а не от … г-н Цветанов например! - се казва още в писмото на Тодор Тодоров.

Въпреки, че от ГЕРБ Златица се опитват да наложат Стойнов, като ясен наследник на Ирена Коцева, публикувайки информацията от ЦИК, в дневния ред на НС за утре точка за клетва нов депутат няма.

Преди няколко месеца ОИК Златица прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник от ГЕРБ д-р Иван Стойнов. Решението бе взето на заседание на комисията на 12 февруари. Поводът за прекратяване на пълномощията му е, че в законовия срок не е подал молба за освобождаване от длъжността Управител на „Медицински център I- Златица”. След извършена служебна проверка от ОИК установяват, че в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати и избирането му за общински съветник, Иван Стойнов не е уведомил писмено комисията, че е подал молба по чл.34, ал.6 от ЗМСМА за освобождаването от заеманата длъжност, като управител на търговско дружество с общинско участие „Медицински център I- Златица“ ЕООД. От ОИК Златица решават, че са налице всички основания да бъдат прекратени пълномощията му.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (51)
70% Complete