Петък, 19 Април 2024, 00:41

Драма с дузпи изпрати "Балкан 1929" на областен финал за Купата на АФЛ

13 Октомври 2020, 18:04
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2135 7


Отборът на "Балкан 1929" продължава напред в надпреварата за Купата на АФЛ, след като отстрани "Чавдар" (Етрополе) след изпълнение на дузпи. Регионалното дерби завърши наравно 1:1 в редовното време и победителят трябваше да се излъчи след наказателни удари. Там отборът на "Балкан 1929" демонстрира хладнокръвие и по-точен мерник и отмъкна победата с 4:2. С голяма заслуга за успеха се отличи и вратарят Костадин Котев, който спаси два от ударите на "Чавдар". Това гарантира място на ботевградчани на областния финал, където "зелените" ще спорят с победителя от утрешната среща между "Козаро" (Ботевград) и "Сливнишки герой" (Сливница). Тя ще се играе от 16:00 ч. на помощното игрище в Ботевград.

Трябва да отчетем факта, че отборът на "Балкан 1929" бе по-добрият тим днес и въпреки че се изпоти сериозно, в крайна сметка си свърши работата и спечели заслужено. В редиците на регионалните съперници личаха доста юноши, като за пръв път от доста време насам забелязахме сред титулярите трима от продуктите в "зелената" школа - Николай Миков, Йордан Дамянов и Спас Лазаров.

Отборът на "Чавдар" пръв поведе в резултата в 23-ата минута. Авторът на попадението за гостите бе Мартин Милков. Отговорът на балканци изобщо не се забави. В 29-ата минута талантите от школата на "Балкан 1929" изцяло изработиха изравнителното попадение. Николай Миков записа първия си гол за мъжкия отбор, след като получи центриране от своя съотборник при юношите Спас Лазаров и от воле намери блестящо топката - 1:1. Резултатът се запази до почивката без сериозни опасности пред двете врати. През второто полувреме в игра влязоха повечето титуляри за "Балкан 1929". На терена се появиха Димитър Руйчев, Георги Кременлиев, Ангел Ангелов и Йоан Маринов. Логично домакините заиграха много по-уверено и бяха действащият отбор през второто полувреме. Многократно футболистите на "Балкан 1929" застрашиха сериозно вратата на гостите. Поне 3 чудесни възможности се откриха пред нападателя Петко Петков, но нито една от тях не се превърна в гол. В последствие влезлият като резерва Кристиян Ковачев на свой ред също можеше да донесе победата за "зелените" . Първо в 81-ата минута ударът му бе париран от вратаря Матев, а след това в добавеното време изстрел с глава се размина на косъм от целта. Несъмнено най-чистото положение за балканци през второто полувреме обаче се откри в 87-ата минута. Георги Младенов получи добър пас от Йоан Маринов и на 5 метра от вратата снажният футболист не успя да преодолее стража на гостите Христо Матев, който открадна шоуто с намесата си.

Така победител в редовното време не бе излъчен и трябваше финалната точка на спора да бъде сложена след изпълнение на наказателни удари. Първата дузпа бе отбелязана хладнокръвно от Емил Колев. За етрополци първи зад топката застана  вратарят и капитан Христо Матев, чийто удар бе спасен от колегата му Котев. Драмата бе пълна още със следващото изпъление, след като стражът на етрополци Христо Матев се реваншира за изпуснатата дузпа и улови удара на Ангел Ангелов и резултатът остана 1:0. В последствие без проблеми да реализират за "Балкан 1929" бяха Йоан Маринов и Дейвид Йорданов, а в отсрещната страна Цветелин Цаковски и Николай Ботев също бяха безпогрешни - 3:2. Зад топката застана Георги Атанасов за етрополци, чийто изстрел бе уловен от вратаря Костадин Котев. Победата донесе Кристиян Ковачев с неспасяемо изпълнение в десния ъгъл на вратата - 4:2.

В събота (17 октомври) отборът на "Балкан 1929" излиза срещу лидера в Югозападна Трета лига "Беласица" (Петрич) в мач от 11 кръг на първенството. Двубоят ще се играе отново на стадион "Христо Ботев" от 16:00 ч.. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Чавдар Етрополе , ФК Балкан 1929 , Купа на АФЛ

Коментари (7)

  • Отговори (0) (3)
    1. добавен от: Анинимен 14 Октомври, 10:21

    Какви драми сънувате никой не се интересува от тези гупаци.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 11:00

    А ти що пишеш

  • Отговори (0) (2)
    3. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 18:31

    Пиша защото отдавна трябваше да ви закрият.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 00:45

    Съгласен съм ,нещо си в грешка,но защо го пишеш тук анонимен ,а не поемеш инициативата и закривай.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 08:31

    Не закривай , че после няма за какво да пишеш ! Пий си редовно хапчетата !

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 10:11

    Номер четири, много се нервиш ту си съгласен ту си в грешка взе да пишеш посреднош , те национлите вече ви закриха....

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 20:55

    Тези смешници балкан пак ли съдията им помагаше или са големи късметлий

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete