Понеделник, 30 Ноември 2020, 00:25

ДЦРДУ-Костинброд отбелязва Деня на християнското семейство

19 Ноември, 14:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 221 0


В навечерието на големия християнски празник Въведение Богородично - Ден на християнското семейство, който се отбелязва на 21 ноември, децата от ДЦРДУ имаха възможност да напишат послание или да нарисуват рисунка, върху картички, които да подарят на скъп за тях човек. Децата направиха и възстановка на ритуал свързан със създаването на семейство и кукерски игри.

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.
Според преданията, на този ден Богородица била обречена от своите родители на Бога още преди рождението си, а когато навършила три години, била отведена до Йерусалимския храм. По време на пътя, тя и нейното семейство били съпроводени от своите близки, носещи запалена свещ в ръцете си. Всички останали изумени, когато родителите й я оставили на първото стъпало на храма и тя изкачила съвсем сама 15-те му стъпала. На най-горното стъпало с благословия я посрещнал Първосвещеник Захария, баща на Св. Йоан Кръстител.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (652)
70% Complete
Не съм съгласен (382)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (344)
70% Complete