Четвъртък, 25 Април 2024, 21:02

Два ботевградски отбора окупираха челните места в турнира по минифутбол KOZARO CUP 2020

16 Юни 2020, 11:38
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2135


В неделя (14 юни) на изкуственото игрище в Ботевград се проведе второто издание на турнира „KOZARO CUP 2020”. В него участие взеха 12 отбора. Целият ден ден бе изпълнен с много емоции, хубав футбол и се превърна в истински празник за футболните любители в Ботевград. В 
турнира „KOZARO CUP 2020” се включиха отбори от различни краища на България, някои от които добре познати имена в различни футболни прояви. Второто издание на „KOZARO CUP” се проведе със съдействието на президента на ФК „Козаро“ Константин Лазаров, както и община Ботевград. В шампион на турнира се превърна тимът на AFTER PARTY (Ботевград), на второ място завърши друг ботевградски тим в лицето на Сириус, а трети бе отбор от София - EGT.

Регламентът на турнира отреди участниците да бъдат разпределени в 4 групи по 3 отбора. След предварително изтеглен жребии групите изглеждаха по следния начин:

Група А
Криста Лом
Отряд Армейци
Кибекс                        

Група B
El Paso 
Сириус         
Last Hope

Група C
EGT (София)
Козаро
AFTER PARTY

Група D
Инекс Трейд (Враца)
Мургаш Врачеш
Home Comfort BG

Двубоите дадоха своето начало в 9:00 ч., когато бе и официалното откриване на турнира. Срещите се проведоха на принципа всеки срещу всеки в груповата фаза, като първите два тима продължаваха напред към ¼ финалите според правилата. При равен резултат, до определяне на победител се стигаше чрез изпълнение на наказателни удари. Мачовете се играха при две полувремена по 15 минути. Може би това също бе причина за известна доза предпазливост от голяма част от отборите, тъй като впечатление направи ниска резултатност и оспорвани и равностойни първи срещи, чийто изход много често трябваше да бъде определян след изпълнение на дузпи. Сред мачовете в груповите фази се открои този между Козаро и AFTER PARTY, който успя да предложи сравнително висока резултатност, а също така и доста заряд. Двубоят бе доста оспорван и енергичен и бе сочен за едно от големите дербита през деня. В крайна сметка AFTER PARTY спечели с 4:1, което до голяма степен им осигури и първото място в групите.

В група А отборът на Кибекс (Ботевград) успя да окупира върха след победа и загуба в сметката си. В своя първи мач тимът отстъпи на Отряд Армейци (Ботевград) след дузпи, а във втората си среща успя да надделее над ФК Криста Лом с 2:0, с което пък си осигури място на 1/4 финалите, заедно с отбора на ФК Криста Лом, които бяха втори. Отряд Армейци загуби срещата си с ФК Криста Лом и след въртележка отпадна още в групите.

В група B на първо място завърши младият тандем на Last Hope, в който личаха и имената на ботевградски момчета. Отборът се представи силно в групите и след две победи, заслужено продължи напред към 1/4 финалите. Младата сформировка постигна победа с 3:0 над El Paso, а срещу Сириус победи на дузпи. Ботевградските представители в лицето на Сириус пък успяха да вземат успеха срещу El Paso, с което като втори в групата също отидоха на 1/4 финал.

В група C се получи интересна въртележка, която изпрати отборите на AFTER PARTY (Ботевград) и EGT (София) на 1/4 финалите. В групата отборите успяха да се победят по веднъж. Първо AFTER PARTY надделя с 4:1 над Козаро, а след това загуби от EGT (София) с 1:2. Софийският тим обаче претърпя поражение от Козаро с 0:1, и след проверка на головата разлика и преките сблъсъци, се заформиха и още два представители на 1/4 финалите.

В последната група D се изигра само една среща, тъй като отборът на Home Comfort BG не се яви. В единствената среща Мургаш Врачеш успя да надделее над Инекс Трейд Враца след 0:0 в редовното време и победа на дузпи. 

Според потока на участниците, се определиха и 1/4 финалните срещи:

Кибекс vs Сириус - 0:2

Last Hope vs Криста Лом - 0:0 (3:2 след дузпи)

AFTER PARTY vs Инекс Трейд Враца 0:0 (3:1 след дузпи)

Мургаш Врачеш vs EGT 1:1 (2:3 след дузпи)

След доста оспорваните и нажежени сблъсъци на 1/4 финалите, към 1/2 финалите продължиха 4 отбора, а чрез жребий бяха определени и съответните срещи:

AFTER PARTY vs Last Hope - 3:0

Сириус vs EGT -  0:0 (3:2 след дузпи) 

Така на финалите един срещу друг се изправиха два ботевградски тима в лицето на AFTER PARTY и Сириус. Предимството бе в ръцете на "сините", които все пак имаха повече време за почивка, докато техният съперник игра полуфиналната си среща и веднага след това след кратка почивка излезе във финалите. Тежката дума обаче имаше тимът на AFTER PARTY, който успя да понбеди с 2:1 и се добра до жадуваното първо място. 

На третата позиция завърши тимът на ЕGT, който победи Last Hope в спор за 3-ото място след изпълнение на наказателни удари. 

Следп приключването на надпреварата, кратка церемония по награждаване даде край на турнира "KOZARO CUP 2020". Призьорите бяха поздравени за отличното им представяне и за награда получиха купи, медали, индивидуални отличия, както и торти от сладкарница "Козаро". При индивидуалните награди се откроиха следните призьори:

Голмайстор на турнира: Ивайло Златев (AFTER PARTY)

Най-добър вратар: Венислав Григоров AFTER PARTY)

Най-добър защитник: Ангел Ангелов (EGT)

Най-полезен играч: Цветелин Николов (Сириус)



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: KOZARO CUP 2020

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete