Четвъртък, 28 Март 2024, 15:18

Два дни "Приключенски многобой - Ботевград 2018"! Събитието дава официален старт на "Приключенски Екстрийм Тур"

8 Юни 2018, 14:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1249 0


Започнаха записванията за състезателната част на Многобоя.

Изненадите за участниците в „Приключенски многобой – Ботевград 2018“ не спират!

Иновативното събитие, което бе предвидено да се проведе на 9 юни (събота) на крепост Боженишки Урвич, с. Боженица, Община Ботевград, всъщност ще продължи и на 10-ти. Това обяви ексклузивно кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов:

„Получихме много добри отзиви от хората, присъствали на миналогодишното издание и се надявам, че тази година ще се радваме на още по-голям интерес към събитието. Успяхме да покажем, че действително предлагаме нещо ново, нетрадиционно и непознато за нашия район. Затова и тази година решихме не само да включим още интересни активности в програмата, но и да предложим по-разширен вариант на мероприятието, превръщайки го в двудневно събитие!“

По програма състезателната част от Многобоя ще се проведе на Крепост Боженишки Урвич на 9 юни (събота). Всички ентусиасти, които желаят да се запишат за участие, вече могат да го направят на адрес: https://goo.gl/forms/0LisEvsa6GrWuv5y1

Припомняме, че осмелилите се да се включат в приключенската игра-загадка, ще имат възможността да изпитат редица екстремни изживявания, като: скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, екстремно спускане по въжен тролей и други.

Съботният ден ще предложи на състезатели и посетители и редица арт активности и предизвикателства, на намиращата се в подножието на крепостта „Урвишка поляна“. Сред тях са: музикални изненади, тимбилдинг игри, конна езда и въжена градина. Ще бъде обособена и арт работилница на открито, включваща български занаяти като: керамика, дърворезба, дървопластика, кукларство и килимарство. Освен заредени с много положителни емоции, петима късметлии от посетителите ще си тръгнат и с екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!

Водещ на събитието отново ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео.

На 10 юни (неделя) крепостта и Урвишка поляна ще посрещнат деца от училищата в Община Ботевград, за които също са предвидени атрактивни игри и развлечения. „Целта ни е да им покажем един различен начин да се забавляват в отбор, да ги върнем към природата, да ги подтикнем към активности на открито и да увеличим желанието им към подобряване на физическата им форма“, сподели Владимир Ангелков, организатор на Многобоя.

„Всички приключенски въжени атракции и предизвикателства ще са напълно обезопасени за участниците и ще са изпълнени под ръководството на инструктори в контролирана среда. Ще се радваме да споделим екстремно-приключенските преживявания с дошлите на събитието. Втория ден ще го подарим на децата от Община Ботевград“ , каза Яни Макулев, председател на Клуб „Хеликтит“ и съорганизатор на проявата.

Втората голяма изненада за любителите на природата и екстремните предизвикателства е, че „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“ дава официален старт на „Приключенски Екстрийм Тур“, който в рамките на два месеца ще премине през градовете Ботевград, София, Мездра и Своге. Турът се провежда за първа година и включва поредица от отворени събития, предназначени за жители и гости на участващите oбщини. Мероприятията имат за цел да заинтригуват обществото с приключенско-екстремните предизвикателства, подготвени за участниците и едновременно с това да направят Общините разпознаваеми дестинации за туризъм.

В календара на Приключенски Екстрийм Тур за 2018-та влизат общо 4 събития:

· Приключенски многобой – Ботевград 2018

Дата: 9-10 юни, локация: крепост „Боженишки Урвич“, с. Боженица, Ботевград, Софийска област

· Приключенски многобой – Мездра 2018
Дата: 1 юли, локация: Археологически комплекс „Калето“, Мездра

· NetWorkMe 2018 – Фестивал на алтернативния спорт и комуникации
Дата: 6-7 юли, локация: езерото в Дружба, София

· Екстрийм Арт – Своге 2018
Дата: 21 юли, локация: Вазова Екопътека, Своге

За повече любопитна информация и подробности около предстоящите мероприятия следете Фейсбук страниците: „Приключенски Многобой“: www.facebook.com/AdventureRacingBG, „Приключенски Екстрийм Тур“: www.facebook.com/AdventurousExtremeTour и „Екстрийм Арт Своге“: www.facebook.com/ExtremeArtSvogeFest

За информация и за записвания за „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“ следете събитието: www.facebook.com/events/1819173798386660.

Организатор на “Приключенски многобой – Ботевград 2018” е Уайлдан ЕООД. Събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на oбщина Ботевград и с любезното съдействие на пещерен Клуб Хеликтит. Медийни партньори са Espresso News и Ranica.bg. Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни.

Повече за Приключенски Многобой:

Първото издание на събитието Приключенски Многобой – Ботевград 2017 се проведе през октомври 2017 на средновековната крепост „Боженишки Урвич”, намираща се над с. Боженица, Община Ботевград, Софийска област. В многобоя взеха участие 11 отбора, с общо 100 състезателя! Основната цел на събитието е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на Община Ботевград, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete