Четвъртък, 28 Март 2024, 13:52

Два пожара горят до магистрала "Тракия" в района на Ихтиман

8 Юли 2012, 00:01
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2283 0


Голям горски пожар има до магистрала „Тракия” в района на Ихтиман в посока Пловдив. Пожарът е на 30-31 км в посока Пловдив.

Пожарът гори на две места, има разстояние между тях. Целият хребет до пътя е обхванат от пламъците.

На едното място огънят е с фронт около 200 декара, а другият пожар, който е по-малък, вече е овладян. По-големият пожар се развива към местността "Бакър дере".

Около 50 души гасят пламъците, няма опасност за хората в района.

На място са изпратени четири екипа на „Пожарна безопасност“ от Костенец, Ихтиман, Елин Пелин и София. Към мястото на пожара пътува и представител на Оперативния щаб на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Причините за пожара все още не са изяснени. Времето, което ще бъде нужно за погасяване на пожара, зависи от метеорологичните условия, терена и възможностите да се придвижва противопожарната техника, каза Тодор Бързилов, началник на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Площта на пожара е около 150 и повече декара, съобщи по-рано главен комисар Николай Николов. „Условно е разделен на две огнища, които може да се окажат два независими един от друг пожара. Колегите вече контролират по-малкия пожар, който е около 50 декара и той е локализиран. Другият по-голям пожар все още не е локализиран. Работят на терен пожарникари, полицаи, горски служители”, добави комисар Николов.

„Насочват се и доброволци от общината. Правим необходимото, за да изпратим тежка верижна техника, която с направата на просеки да се включи активно в гасенето на пожара”, каза още главен комисар Николай Николов. „Труден е теренът. За наше съжаление няма достъп от едната страна, няма път. Никой не е докладвал към момента, че има опасност за разрастване до друго населено място”, посочи Николов.

Източник: http://dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete