Четвъртък, 25 Април 2024, 07:55

Два тунела в новата отсечка между Ботевград и Мездра

12 Февруари 2018, 11:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3532 7


Основен приоритет на правителството е развитието на автомагистралната мрежа в Северна България и тази година стартират проектите Видин - Ботевград, АМ „Хемус“ и АМ „Русе - Велико Търново“. Изграждането им ще модернизира целия регион и няма министър или председател на АПИ, който да не иска да се строи по-бързо, заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.



През март ще започне процедурата за избор на изпълнители на отсечката между Мездра и Ботевград /33 км/. Срокът за построяването й ще е около 2 години и половина, като в този участък ще има и 2 тунела. През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци. Отсечката ще бъде разделена на 3 части Видин - Димово, обход на Димово и Димово - Ружинци, като целта е да се заобиколят големите населени места – гр. Димово, Бела и Скомля, обясни инж. Атанасов.

Трасето на новия път ще бъде с автомагистрален габарит с по две активни ленти и една аварийна в посока. Председателят на УС на АПИ посочи, че се работи по подготовката и на останалите участъци от направлението - на обхода на Враца предстои допроектиране и строителство на още една лента за движение, отсечката между Враца и Мездра ще бъде рехабилитирана, а за Ружинци – Монтана предстои до края на годината или в началото на следващата да стартират процедурите за строителство и надзор. Заради обжалване на Доклада по ОВОС е блокирана работата по участъка между Враца и Монтана.

Искам да уверя жителите на региона, че не забавяме проекта, а по неговата подготовка работим изключително сериозно. Тежката и невидимата част от работата на администрацията е свързана с изпълнението на много законови и поднормативни актове. Даде ли се разрешението за строеж проектът е станал, заяви инж. Атанасов. Той посочи, че през последните години в пътната инфраструктура в област Видин са инвестирани над 50 млн. лв. Тази година ще бъдат ремонтирани 43 км от прохода „Петрохан“ от страната на Софийска област, с което ще се осигури по-бърза връзка със столицата. Ще се подобри и състоянието на пътя Лом - Видин, където е най-голямото свлачище в България, дълго почти 8 км.




Източник: АПИ

Коментари (7)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 16:28

    Очаквайте през 2055 г. да има до някъде.

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 18:11

    ПРАВЕЦ-ЕТРОПОЛЕ-ЗЛАТИЦА КОГА, КОГА,КОГА :x

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: запознат 12 Февруари, 20:42

    Догодина! Нагодина ! Доамина !!!

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 23:34

    Тия дни,около Коледа

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 10:57

    Какъв е проекта, къде ще минава трасето? Не трябва ли да се запознаем всички? Въпроси на които едва ли някой ще даде отговор!

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 12:21

    С тези мърльовци след 10 години може и да стане до Новачене

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 11:16

    №5 По закон проектът трябва да бъде обявен и подложен на обществено обсъждане в общините.Но тъй като това е обект с национално значение може и да има и принудителни действия по отчуждаване и пр.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete