Петък, 3 Юли 2020, 00:10

Двама души са задържани за незаконно присъединяване на обитавания от тях имот към електроразпределителната мрежа

24 Април 2019, 11:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1027 0


На 23 април, при провеждането на съвместна полицейска операция на служители от РУ- Елин Пелин и ЧЕЗ Разпределение, са извършени проверки в с. Лесново. В два от проверените частни имоти е констатирано нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа. За срок до 24 часа са задържани обитателите на един от адресите. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК, разследването по които продължава под наблюдението на районната прокуратура в Елин Пелин.

Междувременно, за осъществено идентично престъпление, в качеството на обвиняем е привлечен 53- годишен мъж от ботевградското село Новачене, осъществил незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа на частен имот в Правец, създавайки по този начин условия за непълно отчитане на потребената електроенергия. Досъдебното производство по случая е изпратено в прокуратурата с мнение за предаване извършителя на съд.

Съвместните усилия на ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение за противодействие на незаконните действия по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия и влошаване на качеството на услугата за коректните клиенти, както и за привличане на извършителите към наказателна отговорност продължават активно.


Източник: ОДМВР-София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (71)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (40)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (45)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (25)
70% Complete