Вторник, 19 Март 2024, 07:24

Двама ученици от Ботевград участваха в първото състезание за сезона от Националния шампионат по колоездене

18 Май 2018, 17:39
(4) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 10967 2


Единадесетокласникът Георги Иванов от ППМГ”Акад.проф.д-р Ас.Златаров” и Пламена Иванова, ученичка в шести клас в ОУ”Н.Вапцаров” взеха участие в първото за сезона състезание „Петрич DHI” от Националния шампионат по колоездене, което се състоя в Петрич на 12 и 13 май 2018г.

Единственото момиче в състезанието Пламена Иванова от Ботевград се класира на трето място, в категория за деца, елеминирайки доста момчета след себе си. Тя постигна време 9:30, а брат й Георги – 6:53 в категория мъже.

Състезанието се състоя в планината Беласица. Трасето ,което трябваше да преминат състезателите бе с дължина 2км и 700 м, осеяно с камъни и корени.

Двамата продължават подготовката си тази неделя на традиционните тренироки на отбора в Ботевград , който се състои от 15 планински колоездача, с треньор Росен Дончев. Тази неделя на трасе „DAWNHILL Botevgrad” ще тренират състезатели по планинско колоездене от градовете София, Пловдив, Троян, Враца,В.Търново, Вършец, Плевен и др.
На 17, 18 и 19 август Ботевград ще бъде домакин на състезание от Националния шампионат по колоездене, съобщи Росен Дончев. За целта отборът на Ботевград търси спонсори за организиране на спортното събитие.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (1)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (50)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (92)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (22)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (16)
70% Complete