Събота, 20 Април 2024, 10:46

Две нови площадки за спорт на открито в град Костинброд

5 Септември 2019, 16:45
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 894 0


В градинката зад площад „Иван Вазов“ и пред военните блокове на улица „Васил Левски“ се създаде нов кът за отдих и спорт. Там вече има площадка за стрийт фитнес с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция.
Преди една година в един от приемните дни на кмета на Община Костинброд и председателя на ОбС-Костинброд дойдоха млади хора с желанието да има Стрийт фитнес на открито. Тогава се постави началото на тази идея и се определи мястото.
Стрийт фитнесът се намира на новата градинка в центъра на град Костинброд. На вече оформилата се градинка има пейки, беседка и осветление. На останалата площ се постави хумус и затревяване и залесяване на дървета, за да се превърне в едно прекрасно място за почивка в непосредствена близост до новия ни централен градски площад.
Стадион „Бенковски“, кв. Маслово също има нова придобивка от днес.
Фитнес съоръжения на открито са поставени на входа на стадиона, в който тренира общинският футболен отбор „Костинброд-2012“, както и децата от лекоатлетическия клуб. Стадионът е отворен ежедневно както за тренировки на клубовете, така и за граждани от всички възрасти.
Община Костинброд активно работи за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот, като възможност за социализация чрез спорт на деца и младежи. С тази модерна площадка младите могат да спортуват навън.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete