Събота, 20 Април 2024, 17:28

Двучасов музикален спектакъл на "Симфониета "София" и Джаз формация "София" по случай празника на град Костинброд

17 Септември 2018, 17:56
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1218 0


Вторият концерт, по случай празника на град Костинброд беше почти двучасов музикален спектакъл на "Симфониета "София" и Джаз формация "София". Диригент на концерта беше Свилен Симеонов.

Джаз формация “София” гостува в община Костинброд. Прекрасни музиканти, дошли да ни върнат в 80-те и 90-те години. Имена в българската музика, като Бойчо Дечев – ръководител и бас китара, Ясен Василев – соло и ритъм китара, Калин Жечев – клавишни инструменти, Иван Андреев – ударни инструменти, Димитър Бакърджиев – саксофон и флейта и Яна Чакалска – вокал.
Останалите музиканти на сцената бяха от “Симфониета „София“. Те демонстрираха изключителен потенциал в представянето на утвърдени и смесени жанрове – романтичен стил, класическа и съвременна музика. Оркестърът разработва множество разнообразни и смели проекти, реализира широк спектър от музикални събития с международни партньори. Сред тях са участия в популярни младежки концертни цикли, атрактивно-развлекателни концерти и спектакли, опери и оперети, мюзикъли на сцени и на открито. Изпълняват и ролята на академичен оркестър. Оркестърът е канен в разнородни продукции, телевизионни и радио предавания. Участват в събития не само като оркестър, но и с камерни формации – квартети, квинтети, октети и пр.

Г-н Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд поздравиха гостите, дошли да се насладят на концерта.

Присъстващи на събитието бяха: г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, Барт Невеянс- директор международна дейност на белгийските партньори в регионално ДЕПО- Костинброд, г-н Любен Кънчев- зам.-министър на туризма, г-жа Теодора Вълчева- изпълнителен директор на “Костинброд ЕКО” АД и общински съветници.

Д-р Тенев изказа благодарност на регионално ДЕПО и акционерното дружество “Костинброд Еко” за подкрепата и съдействието, което осигуриха за една прекрасна програма за празника на град Костинброд.
Г-н Ненов поздрави Дневения център за работа с деца на улицата, по случай 10-годишният им рожден ден! Зам.-кметът ги извика и поздрави със специална песен, а децата пуснаха в небето над 200 светещи балони.

Честит Рожден ден на ДЦРДУ- Костинброд! Поздравления на директорката на центъра г-жа Светослава Иванова, че ръководи успешно социалната услуга! Продължавайте все така всеотдайно и усърдно да работите!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete