Събота, 20 Април 2024, 18:39

Джокович е на финал, прегази Федерер в Мелбърн

28 Януари 2016, 13:32
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1870 0


Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович е първият финалист на Australian Open. Сърбинът се справи с номер три в схемата Роджър Федерер с 3:1 сета и е на крачка от поредния трофей от Големия шлем. В отделните части той победи с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 и стигна до директния спор за титлата в Мелбърн. 

Въпреки че Маестрото все пак записа един сет на сметката си, превъзходството на Джокера беше просто смазващо. Той просто прегази опонента си в първите два сета, като това дори е меко казано. 

Ноле записа първата част на сметката си само за около 20 минути. Федерер беше изключително нервен на корта, ударите му никак не се получаваха, а пък опонентът му просто летеше. Джокович дори имаше възможност да спечели сета на нула, но все пак швейцарецът записа един почетен гейм на сметката си.

Кошмарът за бившия номер едно в мъжкия тенис обаче продължи и във втория сет. Той удържа съперника си само до 1:1 и после сърбинът отново наложи смазващо превъзходство, за да стигне до 5:1 с два пробива на сметката си. Федерер взе своето подаване и намали до 2:5, но това беше всичко хубаво за него в тази част, като се очертаваше тежък разгром. 

Маестрото се събра чак в третия сет. Тогава той коригира голяма част от отиграванията си, поуспокои се и на свой ред започна да става опасен. Швейцарецът стигна до първия си пробив в мача в шестия гейм на третата част и след като удържа подаванията си до края му, намали резултата на 1:2 след 6:3 в своя полза. 

Но това беше всичко. Четвъртият сет също беше много равностоен и все пак се усещаше превъзходството на Джокович. Въпросът беше просто кога ще се възползва от възможността да спечели. Това се случи в осмия гейм, когато и малшансът споходи Роджър и се стигна до пробив при първата възможност за сърбина и той поведе с 5:3. 

След това Джокович взе подаването си на нула и се поздрави с една от най-мощните си победи над Роджър Федерер, с което вече поведе с 23:22 в преките им сблъсъци. Световният номер едно ще разбере противника си на финала в петък сутринта, когато се срещат Анди Мъри и Милош Раонич в другия полуфинал. 

Източник: http://gong.bg/

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete