Петък, 19 Април 2024, 21:00

Един различен 15 септември в Костинброд

15 Септември 2017, 16:16
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 5059 0


По традиция първият учебен ден е вълнуващ и незабравим, особено за тези, които прекрачват училищния праг за първи път. Тази година в Костинброд обаче 15 септември беше по-различен - училищата се включиха в инициативата за помощ на 11-годишната Цвети, която се бори за живота си.
Първият учебен ден в СУ "Д-р Петър Берон" беше подчинен изцяло на кампанията в помощ на лечението на тяхната ученичка Цвети. Своята подкрепа заявиха ръководството, учениците и родителите. В края на деня от кутиите за дарения бяха събрани над 10 000 лв. Заместник-кметът Любен Кънчев уважи събитието, а като горд родител на ученички в първи и четвърти клас присъстваше и заместник-председателят на Общинския съвет Анна Радовска.
В Първо ОУ "Васил Левски" учебната година беше открита със стегната и тематична програма, която беше подчинена на дух на родолюбие и патриотизъм. Стихотворения, есета, народни песни и танци съпътстваха празничната атмосфера. Специални гости бяха народният представител от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов, който гостува за поредна година и беше представен като приятел на училището, както и заместник-кметът на община Костинброд инж. Габриела Георгиева, която е и бивш възпитаник на училището. В речите си те поздравиха колектива на училището, родители и ученици и им пожелаха здраве и успешна учебна година. Учебната година започват 174 деца, сред които 17 първокласници. В двора на училището беше поставена касичка за събиране на средства за лечението на Цвети.
Второ ОУ "Васил Левски" също откри тържествено учебната година, като от училището бяха излезли с призив да не се купуват букети с цветя, а да бъдат дарени средства за нуждаещото се дете. 15 първокласници за първи път влязоха в класните стаи. Първолаците бяха поздравени от второкласниците в училището. 
ПГВМСС "Св. Георги Победоносец" стартира учебната година с новооткрита паралелка "Техник-технолог в ХВП", заявена от Кока Кола ХБК-България. Сред гостите беше г-жа Таня Иванова - ст. експерт образованиев община Костинброд както и бившият директор на учебното заведение д-р Румен Граховски, проф. Лазар Козелов, директор на ИЖН-Костинброд. От училището подготвят благотворителен базар в подкрепа на Цвети, който ще се състои на 18 септември от 17.00 ч. на централния площад.

Всички училища получиха поздравителни адреси от кмета на община Костинброд Трайко Младенов, който също е баща на първокласник.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete