Петък, 29 Март 2024, 01:41

Екип на "Забавно четене" потопи малките читатели в света на приказките

29 Юни 2016, 10:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1607 2


В общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ днес се състоя „Забавно четене -  Приключения от А до Я“. Малките читатели от община Ботевград бяха приятно изненадани от присъствието на детската писателка Радостина Николова, която е част от екипа на „Забавно четене“. Радостина Николова е млада детска писателка, която издава прекрасната детска приказка „Приключенията на мотовете“.

Срещата започна с изпълнение на пиано на Мартина и Вихрен, които са част от школата по пиано с ръководител Иванка Савова. Те демонстрираха своите умения и зарадваха присъстващите в залата.

Катрин, която е част от екипа на „Забавно четене“, запозна малчуганите с интересни факти за  „Забавно четене“ , както и как да се включат в него. Тя обясни, че за шеста поредна година българският детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека организират мащабна лятна кампания за насърчаване на детското четене – „Забавното четене”.  Целта, която си поставя кампанията е да заинтригува малките читатели и да ги насърчи сами да търсят книги и да четат през лятото. За улеснение децата получават списъци със задължителната литература за ученици от 1-ви до 7-ми клас, както и допълнително препоръчани от екипа книги. В специално създаден електронен дневник всяко дете вписва прочетените книги и отговаря на въпроси относно съдържанието на книгата.

Мисия на „Забавното четене” е също да популяризира български автори, които пишат за деца. Затова освен популярни личности като Михаил Белчев, Силвия Лулчева, Ники Кънчев, Радинела Бусерска, Стефка Янорова и Ивайло Захариев, посланици на „Забавното лятно четене” са съвременни български писатели и поети като Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Петя Кокудева и др.

Младата писателка Радостина Николова зарадва малките читатели, като ги пренесе в света на своята приказка „Приключенията на мотовете“. Детската писателката сподели интересни истории от сюжета на книжката.

Екипът на „Забавно четене“ не пропусна и да демонстрира как всеки желаещ  може да се регистрира в az-deteto.bg и как да попълва книжки в онлайн-читателския дневник. Вече потопени в интересния свят на детските приказки, малчуганите отговаряха на въпроси, свързани с любими детски книги, някои от които са: „Малката русалка“, „Ян Бибиян“, „Деца играят вън“, „Пингвини в паника“ и др. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юни, 12:37

    Maлките читатели ходят в библиотеката само по принуда. А дори и да се намери някое дете, желаещо да прочете някоя книга, веднага се отказва - таксата е 5 лв, "книгите" са отпреди 30-40 години, състоянието им е такова, че лично мен ме е гнус дори да ги пипам.
    За сравнение - неупотребявани книги (с неразрязани страници) се продават по 2-3 лв на пл. Славейков в София...
    КМЕТЕ? И децата ли искаш да станат необразовани като теб?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Юни, 13:33

    Пак ли кметът ти е виновен? Да не си навлязла в климактериум, №1?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete