Неделя, 31 Май 2020, 19:59

Екипи на Пътна полиция ще подпомагат и регулират движението на МПС преди и след Коледните и Новогодишните празници

21 Декември 2018, 12:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 843 1


Създадена е организация за съвместни действия на служителите от ОДМВР- София и СДВР

Във връзка с очаквания интензивен трафик е изготвен план и създадена организация за нормално движение на пътникопотока в столицата и пътните артерии в ОДМВР- София, строг контрол над водачите на МПС, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на автомагистралите.

На 21.12.2018г., 22.12.2018г., 26.12.2018г. и 01.01.2019 г., съгласно заповед на Агенция "Пътна инфраструктура”, се ограничава движението на МПС, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника .

В тази връзка, на територията, обслужвана от областната и столичната дирекция, ще бъдат разположени максимален брой полицейски екипи, които да подпомагат движението и да следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

ОДМВР- София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона!

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: ПЪТУВАЩ 28 Декември, 09:47

    по-добре да се отремонтира пътя през ВИТИНЯ!от Врачеш нароре към София са кратери,как на никой не му направи впечатление-от властимащите и да вложат малко труд ,хем да облекчат движението и задръстванията по вечно ремонтираната магистрала ХЕМУС и да покажат мисловни процеси и уважение към избирателите си.
    Такъв е и пътя през селата -Чурек,Потоп,Йорданкито към София.,към СТОЛИЦАТА ДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1056)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (108)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (80)
70% Complete
Мир по Земята (163)
70% Complete