Петък, 26 Април 2024, 01:12

Екскурзия до Дубай само за 50 лв - възможно ли е?!

29 Януари 2015, 10:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7779 63


Общественото мнение в Ботевград отново е разделено на две. От близо месец се организира екскурзия до една прекрасна дестинация, мечта на всеки българин – Дубай! Много дилеми и спорове обаче възникнаха относно цената, която трябва да заплатят желаещите да се запишат – само 50 лв! Дали е възможно това?! Мнозина биха отговорили съвсем песимистично, че това е поредната измама в нашия град. Всеки, който обаче желае да не бъде измамен, просто може да провери в Интернет и да разбере, че най-евтината екскурзия в тризвезден хотел за 7 нощувки е 688 евро – 25 пъти повече от обявената цена. Още повече, че за част от престоя в Дубай има предвидени допълнителни пътувания, за които се заплаща – сафари в пустинята, обзорна обиколка на Абу Даби, круиз на арабска галера и т.н.Мотивът тук е, че екскурзията се организира по проект и останалата част от парите се поемат от неправителствена организация. Проверка на „Балканец” обаче показа нежелание да бъде съобщен кой всъщност е главният организатор и ако има неправителствена организация, пожелала да спонсорира пътуването и престоя в арабската държава, коя е тя.
Според запознати обаче фондация, която се споменава, е с име „Ръка за помощ”, чиято идеална цел е да подпомага изключително болни, бедни и бездомни хора. За целта събира стари обувки, дрехи, пакетирани храни, играчки и т.н. Никъде в сайта на тази фондация не се съобщава за екскурзии или дейности, свързани с туризъм. „Повече от ясно е, че тази фондация не може да си позволи да организира и задели такива огромни суми като организирането на екскурзия до Дубай!”, коментират граждани.
 
Информацията, която се тиражира, а и след наша проверка е, че се събират по 50 лв. на човек за обработка на документи. Срещу това е обещано да се преведат 1 500 лева на човек по сметка от туристическа фирма, която организира екскурзията. По данни на източник, пожелал анонимност, след като се е обадил на тази фирма, са потвърдили, че са в преговори за организиране на такава екскурзия, но все още не са преведени пари и няма определени дати. Същевременно те не знаят кой ще преведе парите.
На този етап за екскурзията са се записали и са платили 20 човека от Ботевград и 60 от Трудовец. На всички пенсионери е обещано след одобрение за екскурзията, че ще им бъдат върнати депозираните 50 лв. Има и такива хора, които са се записали и са платили, но впоследстиев се отказват. На тях са им върнати парите.
 
Някои ботевградчани свързват организирането на тази екскурзия с подобна преди две години, когато 35-годишната Татяна Йотова от с. Гложене организира и подвежда близо 180 самодейци в читалищата на Ботевград и Ябланица. След разследване на в-к „Балканец” истината излезе наяве и тогава стана ясно, че от години Йотова поддържа  измамна схема за организиране на екскурзии в България и чужбина. Според запознати има много прилики във фактите и твърденията на организаторите в двете екскурзии. Първо, на ексурзията до Манчестър, на която фолклорния ансамбъл на Ботевград и много видни ботевградчани трябваше да се срещнат с английската кралица, то на тази екскурзията до Дубай щяло да присъства представител на кралското семейство. От българска страна пък щял да пътува вицепремиер и областен управител. Лично президентът бил подписал указ за тази екскурзия. Друга прилика е, че броят на местата са ограничени. Винаги се казва, че има още едно-две места, в зависимост от желанията на хората, дали ще пътуват сами или с още един човек. Едва ли обаче някой от всичките тези хора, които са се записали, всъщност знае кой е основният организатор, смятат потърпевши от първата екскурзия. Парите за Дубай се събират в Пенсионерския клуб в Трудовец. За ексурзията са се записали полицаи, лекари, сред които общински съветник.
 


Източник: В-к "Балканец"

Коментари (63)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:02

    Преброяване на балъците.За справка" балък "на турски е РИБА.80по 50 са 4 000лева от въздуха.Честито на печелившите.Полицията гледа отстрани,а и няма какво да прави като баламите се крият като,че ли са ударили бинго и си викат"Много важно като загубим по 50 лева".А уж бедните пенсионери и те милите за Дубай тръгнали.Ако ги питаш това на кой континент е ще викат,че е отатък Врачеш.Балъците нямат свършване.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:04

    Ачик далавера щом и президента е подписал указ??????????

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 29 Януари, 11:05

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    Тези 80 човека са големи наивници. То ако се ходеше така до Дубай, за 50 лв..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:06

    Искам да видя как изглеждат тия кандидати за Дубай.Мисля ,че вече могат да си налеят една студена зелинска вода.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:08

    На първите отказали се връщат парите,но да видим когато всичките хукнат да си ги искат.Как ще реват като магарета" О-ле-ле измамиха ни..........

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:11

    Те няма да им ги върнат,а ще им дадат направени документи.Какви точно божа работа.Нали са ги дали за документи.А ако някой наистина иска да ходи в Дубай-екскурзий много.Ще му кажат давай сега по още 1000 лева за самата екскурзия.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:16

    Нищо нередно-50 лева за документи.Като не могат сами да си ги попълнят.А екскурзията е друга работа.Там отива, който си плати вече за екскурзия.Е, го къде е Дубай.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:33

    Поредна измама! Някой е влязъл в сделка!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Януари, 11:49

    Да, ама полицията и разследващите, вместо да хванат измамника и да го тикнат на топло, охраняват кмета и другите комуняги от народната любов...
    Тъпите балъци никога няма да се свършат... :conf:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Януари, 12:08

    Когато хората не знаят какво означава работа по проект, така говорят, че това е далавера, че записалите се за екскурзията са балъци и други подобни некомпетентни по въпроса коментари.Просто е нужно да провериш в google за малко повече информация по въпроса и ще разбереш истината (разбира се, който е малко компютърно грамотен поне).Но има една поговорка: Кучето си лае, кервана си върви. :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete