Вторник, 23 Април 2024, 09:35

Емилия Цайкова бе избрана за заместник-председател на Общински съвет-Правец

20 Ноември 2019, 21:43
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2618 8


Днес в Заседателната зала "Правец" в град Правец се проведе редовно заседание на Общинския съвет. Дневният ред започна с полагане на клетва от Венцеслава Бахчеванова, избрана за общински съветник при проведените избори за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници на 27. 10. 2019 г., поради липса на възможност да присъства на миналото тържествено заседание при полагането на клетва от кмета на общината, кметовете на кметствата и общинските съветници. 

За заместник-председател на Общинския съвет бе избрана Емилия Цайкова. 

За членове на постоянни комисии бяха избрани: 

- Бюджет, финанси, икономика и нормативна уредба – Иван Донков, Иво Начев, Цеца Сиракова, Бистра Драганова, Иван Иванов, Павлин Цветков и Николай Яхов; за председател на тази комисия бе избран Иван Донков;
- Устройство на територията, пътна и селищна мрежа, околна среда и благоустрояване –  Павлин Цветков, Иван Донков, Иван Иванов, Цеца Георгиева, Цеца Сиракова, Бистра Драганова и Николай Яхов; за председател на тази комисия бе избран Павлин Цветков;
- Образование, култура, спорт, здравеопазване, социална политика и вероизповедание – Цеца Георгиева, Венцеслава Бахчеванова, Иво Начев, Цветелина Владимирова, Цеца Сиракова, Емилия Цайкова и Силвия Станева; за председател на тази комисия бе избрана Венцеслава Бахчеванова;
- Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси – Павлин Цветков, Силвия Станева и Николай Яхов; за председател бе избран Павлин Цветков. 

В дневния ред бяха гласувани и одобрени месечните възнаграждения на кмета на Община Правец - г-н Румен Гунински, на кметовете на кметствата, на председателя на ОбС и на общинските съветници:

- Основното месечно възнаграждение на кмета на Община Правец да бъде сумата в размер на  2 800 лв;

- Основното месечно възнаграждение на на кметовете на кмества да бъде в зависимост от броя на жителите:

Осиковска Лакавица  - 800 лв.;
Разлив - 870 лв.;
Осиковица - 870 лв.;
Джурово - 940 лв.

- Основното месечно възнаграждение и продължителността на работното време на председателя на ОбС да бъде 80% от тази на кмета на общината при 8-часов работен ден.
Предложено и одобрено бе  работното време на председателя на ОбС-Правец  за мандат 2019-2023 г. да бъде двучасов работен ден; непълно работно време при 5-дневна работна седмица с възнаграждение пропорционално на изработеното време;
- Основното месечно възнаграждение на общинските съветници в участието на заседанията и комисиите на Общинския съвет да бъде 35% от средната работа заплата за общинската администрация за един месец ; 30 лв. на общински съветник за участието му в заседание на постоянните комисии, на всяка сесия на Общинския съвет. 

За юридическo обслужване на Общинския съвет на Община Правец бе избрана Пенка Христова Петрова. 

Цветелина Владимирова бе избрана за представител на Общинския съвет в Община Правец в Националното сдружение на общините в Република България и за представител на Общинския съвет на Община Правец в Областния съвет за развитие на Софийска област.

За основен представител на Община Правец в Асоциация на ВиК в обособена територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София, бе избран Румен Гунински. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 20:11

    Има ли по голям цирк ?????????????????

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 20:12

    С колко гласа е избрана

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 20:14

    Румене тая е дърта

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 20:14

    Но ти търсиш интереса

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 20:15

    ХаХАхаХАХАХа

  • Отговори (5) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 20:20

    Гледаите ВК с Нитов ,по голяма дойна крава в момента няма!!°

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 17:52

    Днес в сайтовете,последователите на др.Нинова,се възмущават,че кметът на областният град Габрово ще получава 2850 лева.Село Правец,пардон град Правец по какво изобщо се доближава с Габрово - икономика,образование,принос към бюжета на държавата,та разликата е 50 лева.Може би кмета е социално слаб?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (176)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete