Петък, 29 Март 2024, 13:07

Етрополе се включи в инициативата "Наркотиците убиват"

13 Декември 2018, 13:06
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1383 3



На 12 декември в спортната зала на СУ „Христо Ясенов”, десетки ученици от училищата в Етрополе СУ „Христо Ясенов”, ОУ „ Христо Ботев” – град Етрополе и ПГ „Тодор Пеев” бяха свидетели на демонстрация на Агенция „Митници” с най – добре обученото куче, което мигновено открива наркотични вещества. Кампанията, с която учениците бяха запознати е „Наркотиците убиват!” Инициатор и вдъхновител на кампанията е д-р Юлия Николова, която е и член на Обществения съвет към Министерството на образованието и науката, г-н Стефан Бакалов – Началник отдел „Борба с наркотрафика” към Агенция Митници на АЕРОГАРА СОФИЯ и екипът му. Представянето на кампанията в Етрополе е съвместна инициатива на МКБППМН и РУ на МВР – Етрополе.
На събитието присъстваха: главен инспектор Георги Стаменов – Началник на РУ на МВР – Етрополе, старши инспектор Теодор Георгиев – Началник група „Охранителна полиция”, Росица Иванова – Началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм” в Общинска администрация, Димитър Хаджиев – общински съветник и изпълнителен директор на спортна школа „Чавдар”, представители на РУ на МВР – Етрополе, директори и представители на училищата.
Една от основните цели на демонстрацията бе децата да се убедят колко е голяма вредата от употребата на наркотици и колко е важна борбата с тях. Стефан Бакалов – Началник на отдел „Борба с наркотрафика” в Агенция „Митници” представи на децата презентация, която представяше какво всъщност включват наркотиците.
На презентация бяха представени някои наркотични вещества, сред които марихуана, амфетамини, хероин, халюциногенни вещества, екстази. Децата подробно бяха запознати с опасността от употребата им. Бакалов подчерта, че много от децата, употребявали силен синтетичен наркотик, остават парализирани за цял живот. Стефан Бакалов разказа и даде примери за различни начини за така нареченото зарибяване на децата. Учениците имаха възможност да видят пакетчета с марихуана, хероин, кокаин, синтетична дрога на хапчета и други.
Учениците успяха да зададат своите въпроси на служителите, след което получиха и точните отговори. Демонстрация с най – доброто куче „Епси” бе направена пред учениците, като то откри наркотични вещества в куфар. След това част от учениците участваха в демонстрацията с кучето. Кампанията има за цел да достигне до повече деца и да ги запознае с начините, по които трябва да се пазят от наркотиците.
Началникът на РУ на МВР – Етрополе главен инспектор Георги Стаменов изказа своите искрени благодарности на гостите от Агенция „Митници” за доброто представяне на кампанията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 20:21

    Каква иниациатива, какви 5 лв. На всякъде се разпространяват наркотици и най-вече в гимназията. А полицията нехае, но тя толкова си може

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Декември, 20:22

    Vsi4ki nehaqt zashto ne napravat rasledvane sreshtu horata koito trqbva ami sledat samo konsumatori i kato zalovat nqkoi stamenov svirki im pravi samo i samo deinost da ot4itat

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Истина 7 Януари, 17:53

    Полицаите продават на децата от на Бойко матеряла...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete