Вторник, 16 Април 2024, 23:36

EuroChem Group AG вече официално с нова компания в България

18 Ноември 2017, 10:37
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2935 0


През изминалата седмица бе организирана пресконференция в хотел РИУ Правец по повод основаването на новата компания ЕвроХим Агро България ЕАД , която е част от компания EuroChem.

EuroChem е сред световните производители на химикали за земеделието, като предлага основно азотни и фосфатни торове, както и продукти на органичния синтез и желязна руда. Нейните продукти за полски насаждения, градинарство, овощарство и лозарство доставят на почвата всички важни хранителни вещества, обявиха от компанията. Извън основния си бизнес компанията се занимава с минна дейност, свързана с нужните за производство на торове съставки. Тя разработва депозити от фосфати и други елементи, като има права над находища в Русия и Казахстан. Групата също така има експозиция към добива на природен газ чрез дъщерната Severneft-Urengoy (придобита през 2012 г. срещу 403 млн. долара), която оперира в Русия. Дружеството осигурява една четвърт от суровината, нужна в производството на групата, а останалата част се набавя от пазара.

При тържествена обстановка в една от залите на хотел РИУ Правец представители на УС на ЕвроХим Груп обявиха, че основават нова дъщерна компания в България. ЕвроХим Агро България ЕАД ще обедини активите на водещия дистрибутор на торове Агрикола България, когото придоби през март тази година, и експертния опит от глобалния бизнес на EuroChem, по пътя към целта, която Групата си поставя - челна позиция сред дистрибуторите на торове в Европа.

В осъществената пресконференция взеха участие Андрей Савчук – Генерален директор, Franz Prieschel - Търговски директор за Европа, Guy Dresser – Директор Комуникации, както и много техни партньори и земеделски производители. Бе съобщено, че новата компания ще бъде позиционира в гр. Плевен, тъй като това би осигурило по- широко териториално покритие както в България, така и в цяла Европа. Една от бъдещите идеи на компанията е създаването на съоръжения за производство на торове, което ще улесни дистрибутирането на новите й продукти.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete