Четвъртък, 25 Април 2024, 16:34

Ежегоден мемориален тенис турнир за деца в памет на Мелани се състоя в Правец

15 Август 2018, 14:19
(0) (1)
Правец - Спорт
Прочетена: 4061 2


Първо издание на ежегоден мемориален тенис турнир за деца в памет на Мелани се състоя през изминалата седмица в гр. Правец. В спортната инициатива –„Мелани къп 2018” взеха участие около 20 деца от 12 до16-годишна възраст от Правец, Ботевград и Етрополе. В сряда /8 август/ играха момичетата, а в събота се състояха срещите при момчетата, както и награждаването на победителите. Организатор на събитието е Спортен комплекс Правец, а съорганизатори са родители. Идеята за провеждането на турнира е на треньора по тенис Станислав Конов по прякор Съни.

Победител в турнира при момчетата стана Теодор Апостолов, а заслуженото 2-ро място зае Кристиян Христов.

При момичетата най-добре се представи Станислава Кованджийска, която спечели първото място, а втора стана Виктория Василева.

Всички участници бяха наградени с предметни награди, осигурени от Спортен комплекс Правец и със съдействието на родителите. За първите и вторите места бяха осигурени купи. Като първенец Теодор Апостолов получи фланелка, а Кристиян шапка. А при дамите победителката бе наградена с екип за тенис- пола и потник, а класираната на 2-ро място, Виктория, също получи шапка.

Треньорът Станислав сподели, че всяка година ще се организира подобрен турнир в памет на малката Мелани, като идеята е през следващите години, освен деца, да участват и възрастните спортисти и мероприятието да обедини големи и малки.

Повече за Мелани
Мелани е 10-годишно момиченце от Правец, което тренира тенис… до преди 1 година, когато внезапно умира от заболяване. Мелани Георгиева започнала да тренира тенис още 6-годишна. За 2-3 години тя израства изключително много в ¬спорта и става най-добрата състезателка за нейната възрастова група при момичетата. Мелани печели всички ежегодни турнири.

Кой е Станислав Конов- Съни?
Той завършва спортната академия в София като треньор по тенис. От две 2003 година работи като треньор в Спортен комплекс Правец. От 2006 до 2011г. е бил треньор на българската тенисистка Сесил Каратанчева и нейните 3 по-малки сестри. Преди няколко години една от сестрите стана държавна шампионка, а средната сестра спечели държавен турнир в София. От 2011г. Съни се завръща отново кортовете в Правец. През годината той води тренировките на деца и възрастни от Ботевград, Правец и Етрополе и дори от столицата.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Веселина Йорданова Петрова 15 Август, 22:30

    Браво Съни, желая ти здраве да работиш така неу.
    морно. Децата много те обичат и това ги стимулира към този вид спорт

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Димитър Апостолов 17 Август, 13:07

    Чудесна инициатива, превърнала се в ежегоден турнир. Разширяването на обхвата на турнира и извън територията на град Правец ще даде ново съдържание и престиж. Освен увеличаване броя на участниците, същите може да се разпределят по възрастови групи- деца, мъже, жени. Трябва и предварително да се информират местните медии. Съни, ние сме с теб!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete