Вторник, 23 Април 2024, 11:54

Езиков център "Марконис" връчи 63 сертификатa на PEARSON

9 Ноември 2017, 22:17
(6) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3152


Сертификати на PESRSON бяха връчени на 63-ма обучавани в езиков център „МАРКОНИС”, тази вечер в малък салон на Народно читалище „Хр.Ботев” Ботевград.
Най-авторитетната образователна институция в света е дала оценка Отличен (6) на 33 възпитаници на езиковото училище, което прави 52,4%. Двадесет и един обучавани или 33,3 % имат оценка Мн.добър (5) и едва 14,3% или 9 човека имат оценка Добър (4), съобщи управителят  д-р Николай Николов. По думите му скъсани няма.
В своето встъпително слово, той не скри вълнението си от приповдигнатото настроение на възпитаниците и техните родители.
„Невероятни ученици, уважаеми родители! Няма как да не се вълнувам особено много тази вечер, защото виждам една пълна зала. Най-милото нещо, което видях са едни малки дечица, които ви поздравиха. И гледайки към най-големите обучавани си спомням как изглеждаха, колкото тях преди време”. Д- р Николов заяви, че особено голям празник е днешният ден за обучаваните от високите нива. Това са 18 човека, за които документите, които получиха са приемен документ за университети в България и чужбина. 

„Особено голяма радост е за мен и фактът, че за поредна учебна година има обучавани, които са се явили на абсолютно всички нива, според общата европейска езикова рамка от ниво А1 до ниво С2, включително”. Д-р Николов изрази радостта си от постигнатите успехи, до които трудно се достига не само на високите нива, но и на успеха на учениците от детските нива. „Защото ако някой смята, че лесно се постига сертификат на Pearson в детско ниво, грешката е голяма. Не става лесно. За детето въпросният изпит е труден и всеки един успех, без значение каква е оценката, е атестация затова, колко много се е трудило. Аз искам да поздравя всички тях, защото наистина в това училище, възпитаниците са добри. Този успех е и благодарение на подкрепата и доверието от страна на родителите”, подчерта д-р Николов.

Водещата на тържествената церемония Полина Дишкова, която от настоящата учебна година е преподавател в „Марконис”, прочете поздравителен адрес от Румен Киряков – регионален директор Bulgarian Examination Board и генерален представител на изпитите PEARSON. В обръщението Киряков казва ”В превратно време като днешното, когато толкова много ценности са в криза, езиков център „Марконис” не спира да върви по правия път – напред и нагоре, както и доказано да определя високите стандарти за чуждоезиково обучение във вашия град. Гордеем, че езиков център „Марконис”, благодарение на ежедневната си сериозна академична работа, амбицията за развитие и енергичният мениджмънт, е постоянен партньор на PEARSON. Имаме удоволствието вече 9 години да работим заедно за една обща мисия – успехът на обучаваните от Ботевград и региона”.

Сертификатите на PEARSON на най-малките възпитаници бяха връчени от г-жа Румяна Видинова, а на учениците в по-високите нива – от г-жа Гергана Муховска.

Кулминацията на официалната церемония бе връчването на сертификатите на двама обучавани, които са преминали дългия път на себедоказване в „Марконис”. По този повод д-р Николов заяви от сцената: „Всички ученици са изключително скъпи за мен, и те го знаят, но с Цветомир Павлинов Иванов и Георги Василев Дачев, особено много се гордея. Те успяха да стигнат до най-високия връх – ниво С2, според общата европейска езикова рамка и да станат пълноправни граждани на света”. Д-р Николай Николов съобщи, че Цветомир Иванов след като завършва висшето си образование, се завръща в Ботевград, за да положи изпита на най-високото ниво на PEARSON .

„Наистина много усилия ни отне на мен и д-р Николов да се потрудим, за да постигна този успех до момента”, каза Цветомир , а в отговор д-р Николов заяви „Успехът е изцяло твой, аз съм само един проводник на тези знания, но за това ниво се изисква отдаване, това е нещо като религия, защото високите нива са много тежки”. Георги Дачев пък не е спирал обучението си в „Марконис” от ниво A Junior до С2, като е придобил сертификати от всички нива на двата изпитни борда-на Кеймбридж и на PEARSON. Неговата преподавателка, Румяна Видинова сподели, че от 2007 г, когато е започнал обучението си в „Марконис” в ниво Pre Junior до сега, времето е минало неусетно. „Сега съм много горда с него. Той бе един от учениците, който на тестовете винаги проявяваше невероятна логика и постигаше максимална оценка”.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete