Сряда, 20 Юни 2018, 02:43

Езиков център „Марконис” закри учебната 2016/2017 година с грандиозно шоу и връчване на сертификати

19 Юни 2017, 23:36
(12) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2067

„Имате много талантливи ученици, но и много талантливи певци и актьори”. Това каза Пол Уитни, специален гост от „Аво- изпитен и езиков център” София на официалното тържество, с което езиков център Марконис закри учебната 2016/2017 година, тази вечер в Големия салон на читалище „Хр. Ботев” Ботевград. Преди това възпитаници на училището подариха на своите родители и преподаватели грандиозен шоу-спектакъл с наименование „It’s Now or Never” („Сега или никога”), чиито рефрен бе по едноименнта песен на Елвис Пресли. В него публиката видя невероятна компилация от актьорско майсторство, сцени от реалния живот- редуващи се на английски и български език, песни и много забавни и поучителни моменти. Приказното сценично пътуване „It’s Now or Never” грабна вниманието на публиката с чудесното изпълнение на всички малки актьори. Главните герои Феята (Анели-Бела Воденичрска) и Лиско - Джони Смит (Борис Георгиев) демонстрираха как арогантността и човешката надменност, могат да бъдат победени от искреността и любовта.

Тържествената вечер започна с филм за по-значимите събития от културно-учебния календар на „Марконис”. Първата учебна година на Марио Николов, син на управителя Николай Николов и докторската титла, която след дългогодишен и упорит труд получи Николов, поредния Маскен бал преди Коледа са само малка част от събитията, които получиха заслужено внимание във филма. 

За пореден 12-ти път заставам пред вас и всеки път се вълнувам, защото учениците ме изненадват. И това, което видяхте тази вечер бе благодарение на техния труд и благодарение на упоритостта на колегите”, с тези думи управителят, д-р Николай Николов откри официалната церемония по връчване на сертификати на възпитаниците на езиковия център. Той отправи специална благодарност на преподавателите Цецка Кирилова и Румяна Видинова и на всички участници в спектакъла, като подчерта, че той е факт след двуседмични репетиции и то предимно събота и неделя. „Това за мен означава много, защото говори за най-важното нещо – мотивацията, което показва, че децата в „Марконис” са мотивирани.


Най-малките ученици от нива Pre-Junior и A-Junior получиха своите сертификати от своите преподаватели Нели Дакова и Румяна Видинова. С много вълнение и усмивки децата приеха това признание, повечето от тях с отлични оценки.

Пол Уитни, международно акредитиран изпитващ за изпитите на Университетa Кеймбридж и обучаващ стажант-учители за придобиване на международно валиден документ за правоспособност на преподаватели по английски език - “ÇELTA”, връчи сертификати на Университета Кеймбридж на 49 възпитаници на „Марконис”. Тридесет от сертификатите са с оценка между 5.50 и 6.00 по шестобалната система. Това са 61,2 %, съобщи д-р Николай Николов. Останалите – големите ученици, ще се явяват на изпитите на Университета на Кеймбридж през лятната сесия. Техните дипломи ще бъдат връчени в началото на следващата учебна година, която по традиция се открива на Кръстовден – 14 септември. Д-р Николов обяви, че записването започва на 15 август. Той приветства чуждестранния преподавател от Обединеното Кралство – Сюзан Тревена, която от две години е в „Марконис”.

По време на официалната церемония по връчване на сертификатите за завършено ниво бяха отличени учител и ученик на годината.
Почетното звание „Учител на годината 2017” за висок професионализъм и отдаденост в работата в езиков център „Марконис” безпрекословно бе присъдено на Нели Дакова.
Почетното звание „Ученик на годината 2017” за отличен успех, постоянно доказване и чувство за отговорност бе присъдено на две ученички – Кремена Илиянова Симеонова и Надежда Тодорова Катеринкина.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (109)
70% Complete
Не подкрепям идеята (98)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (177)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (175)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete