Сряда, 24 Април 2024, 20:03

Феноменален Лукойл Академик не прости и на ASVEL

22 Ноември 2011, 19:48
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2029 0


Лукойл Академик записа изключително ценна победа като домакин на ASVEL Вильорбан във втория кръг от груповата фаза на Еврокъп. Пред около 6000 зрители в зала „Арена Армеец” в София българският шампион изигра страхотен мач и победи съперника си с резултат 66-62. Така „студентите” остават непобедени в група D на турнира. Драмата се запази до последните атаки, въпреки че през целите 40 минути на срещата Лукойл Академик не загуби водачеството. Така отборът все още е непобеден както на българските, така и на европейските терени. Следващият мач на Лукойл Академик е домакинство на Валенсия точно след седмица.

Началото на срещата възможно най-доброто за домакините от Лукойл, които поведоха с 5-0 след първите атаки. След нови добри изяви на българския тим резултатът стана 9-2, а само 5 минути след началото авансът на „студентите” стана цели 13 точки при 17-4. Гостите обаче отвърнаха със серия от 7-0, за да стопят част от големия дефицит. След първата четвърт той падна само на 4 точки за 15-19.

Още в първата минута на втората част резултатът бе изравнен, но Лукойл отново излезе напред след силна игра на центровете за 34-24 и нова двуцифрена преднина. До почивката българите запазиха аванса си и водеха с цели 11 точки – 39-28. До момента най-резултатни за Лукойл бяха Ламонт Мак (5 борби) и Брандън Хийт, които имаха по 11 точки Филип Гос пък имаше 8 за ASVEL. Французите определено изпитваха затруднения в нападение, тъй като имаха само 28 точки за 20 минути и им липсваха точките на Тони Паркър.

В началото на второто полувреме разликата се увеличи до 16 точки, но моментно объркване в редиците на българския шампион доведе до серия от 10-0 за Вильорбан. Все пак до края на частта Лукойл Академик успя да удържи макар и малката си преднина, за да си остави добри шансове за затваряне на мача в своя полза при 50-44.

Страхотно начало на последната четвърт за Лукойл върна комфортната разлика от 11 точки на тима, но противникът не се отказваше и отново стопи изоставането си само на 2 точки, връщайки се в срещата. Последваха драматични 3 минути, в които разликата бе 3-4 точки в полза на Лукойл, а мачът навлезе в последните си две минути при резултат 60-58. Тройка на Хийт изведе домакините с 5 напред, но съперникът веднага върна 3 точки. Неспортсменско нарушение срещу Дамян Стояновски при 46 секунди до сирената помогна на Лукойл да поведе с 4 точки и да има нападение. След размяна на лични нарушения в последните секунди в крайна сметка домакините удържаха победата.

Брандън Хийт изигра страхотен мач за победителите, завършвайки с 18 точки (4 тройки). Ламонт Мак се включи с 13 точки и 7 борби, а Дамян Стояновски добави 8 точки и 6 борби.

За ASVEL Дайджон Томпсън вкара 12 точки, а по 11 добави Едуин Джансън и Рони Тюриаф

Източник: bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete