Петък, 29 Март 2024, 01:26

Филип Кирев в Своге: Длъжници сме на аматьорските отбори, а те са инкубаторите за млади таланти в професионалния спорт

22 Март 2017, 10:24
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1724 3


„Винаги съм бил привърженик на Синята идея", призна Тити Папазов

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част от стратегията на Реформаторския блок за здравеопазването в България. Здравето на хората винаги е било сред основните ни приоритети още в предишния мандат, остава приоритет и за бъдещата ни парламентарна група. Целта на тази среща е да популяризираме дейността на аматьорските отбори, които са истинските инкубатори на млади таланти за професионалния спорт.

Това каза Филип Кирев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен" за 26 ‎Многомандатен ‎избирателен район, който присъства на тренировка на аматьорския баскетболен отбор „Спортист – Своге", водена от популярния български треньор Тити Папазов.

„Никога не съм крил, че съм почитател на Синята идея! Твърдя, че управлението на СДС е най-успешният период в модерната ни история.

Това малцина го знаят, но в началото на спортната си кариера играх две години в Своге. Така че, аз съм тук, воден от любовта към цели три неща – баскетболът, Своге и СДС, които сега са в коалиция „Реформаторски блок – Глас народен".
Приех поканата на моите приятели от листата на коалицията, защото искрено вярвам, че спортът, независимо дали на професионално или аматьорско ниво, ни е крайно необходим. Не само, защото искаме здрава нация, но и защото тази нация има нужда от самочувствие, а малко неща са по-вдъхновяващи от победите по световни и олимпийски първенства. В отношението ни към спорта сме изцяло на едно мнение с реформаторите!", каза Тити Папазов. Той обеща на отбора тази среща да е първата от много други, защото искрено вярва, че малките отбори заслужават повече грижа и подкрепа.

„Поканихме Тити на тази тренировка, защото знаехме, че мислим еднакво за връзката между здраве, спорт и образование.

Ние можем да се похвалим с доста постижения в образованието през последния мандат, но в областта на спорта има още много за правене. Развитието на спорта е свързано с осигуряване на финансиране, а това в повечето случаи означава намиране на спонсори. В следващия парламент ще предложим законопроект, който да стимулира инвестициите в спорта, подобно на меценатството в културата. Ще настояваме и за данъчни облекчения за бизнеса, който спонсорира спорта", допълни Филип Кирев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Март, 11:52

    моля, разкарайте безполезното недоразумение Лигльо

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 22 Март, 16:31

    Абе льльо/кандидатдепутатина/ -ти па га се сети за свогенския баскетбол?
    Или спорти изобщо.. Години наред имаме хора в общински съвет да се погрижват тук-таме за нас/благодарност/.Сега дойде предизборна кампания и се натискаш - даже мачове с участието на Христо Йовово предлагаш-платени....
    Шущумиго - марш при лукавия че ще ядеш ... спортния ..й!

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Кочо 23 Март, 23:46

    джесан стеитан ли е тос

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete