Четвъртък, 18 Април 2024, 11:46

Филип Морис България стана топ работодател за четвърта поредна година

4 Февруари 2020, 22:07
(0) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1690


Лидерът в трансформацията на индустрията е сред 8-те компании, получили такъв сертификат за най-добър работодател в страната

За четвърта поредна година Филип Морис България получи сертификат за водещ работодател „Top Employer” от международната сертифицираща организация Top Employer Institute. Компанията е сред 8-те работодателя в страната, получили авторитетната награда за добри практики в управлението на човешките ресурси.

За поредна година и мултинационалната компания Филип Морис Интернешънъл получава световното отличие „Глобален топ работодател“ (Global Top Employer) за най-добър работодател за офисите си по целия свят, както и „Регионален топ работодател“ в Европа, Близкия Изток, Южна и Северна Америка. Компанията надхвърля световните стандарти за 600 практики в областта на човешките ресурси и се стреми да създава позитивна работна атмосфера с постоянна грижа за служителите и изключителни възможности за развитие.

„Гордеем се, че за четвърта поредна година получаваме престижната награда Топ Работодател. Това признание е символ на постоянство и устойчивост в грижата за хората в период на трансформация “, заяви Анна Габровска, мениджър човешки ресурси във Филип Морис България.

Авторитетното отличие се връчва на най-добрите работодатели по света като признание за прилагането на водещи практики в управлението на човешките ресурси. В процеса на сертифициране се обръща специално внимание на условията, които работодателите създават за своите служители, като се прави задълбочен анализ на политиките и практиките в областта на човешките ресурси, както и на възможностите за кариерно развитие и обучение на служителите.

„Нашето обстойно независимо проучване показа, че Филип Морис България ЕООД осигурява отлични условия на своите служители, подпомага и развива талантите на всички организационни нива и поддържа своя лидерски статут в областта на човешките ресурси, като винаги се стреми да оптимизира практиките си за назначение и развитие на своите служители“, обявиха от сертифициращата организация.

За да бъде обявена за водещ работодател, една компания трябва да премине през цялостна оценка от Top Employers Institute. Това включва участие в „Проучването за най-добри практики в областта на човешки ресурси“, което изследва основните процедури и етапи във връзка с хората и културата в организацията по теми – от привличането и развитието на таланти, приобщаване на нови служители до управление на резултатите до допълнителните придобивки за служителите и цялостната организационна култура. Оценката в проучването бива валидирана от Top Employers

Institute, а резултатите се одитират от независима трета страна – одитната фирма Grant Thornton.

За да получи сертификат за най-добър работодател в Европа (Top Employer Europe), ФМИ трябва да бъде сертифицирана в поне 5 държави на този континент. За да получи световен сертификат за най-добър работодател, компанията трябва да има издадени сертификати на равнище континент в поне три региона и поне 25 държави, както и да е сертифицирана в държавата, където се намира централният и офис.

Организацията „Top Employers Institute“ е световният орган, отчитащ най-добри резултати при работодателите по света в прилагането на практиките за управление на човешките ресурси. Сертификатът за най-добър работодател Top Employer се връчва след провеждане на задълбочена оценка на практиките на компаниите в няколко области, включвайки работна среда и организацонна култура, възнаграждения и допълнителни придобивки за служителите, възможности за кариерно развитие и обучения, привличане и развитие на талантите, условия на труд, развитие на лидерските способности и израстване.

Филип Морис Интернешънъл има над 80 000 наети служители от над 90 страни по света. Компанията залага на обучения и програми за развитие на талантите, възможности за международно кариерно развитие заедно с привлекателни програми за възнаграждения и придобивки.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: IQOS

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete