Четвъртък, 26 Април 2018, 14:14

Финалът на Ретро Рали България ще е в Костинброд

9 Юни 2017, 07:02
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 811 1

От петък до неделя 26 екипажа ще се впуснат в надпреварата на третото издание на Международното ретро рали България. Новото тази година е, че освен стари автомобили, ще има и съвременни, като най-модерният е от 2014 г. (Инфинити Q50 Хибрид), съобщи в Пресклуб България основателят на ралито и председател на софийския автомобилен спортен клуб Автотранс Рейсинг Тим Камен Михайлов. С най-голяма възраст са две коли от 1959 г. – MG A 1600 Mk I с пилот Васил Георгиев и навигатор Снежина Георгиева и Мерцедес-Бенц 190 D на доайените Аксел Трангбаек от Дания и Шинка Маринова. 

Друга двойка с чуждестранно участие са Масимо Фриго от Италия с навигатор Евгени Мирчев, които управляват Опел Кадет (1979 г.), а също и Благоя Петровски и Игор Стефановски от Македония с ФИАТ 128 Rally (1973 г.).

В стартовия списък правят впечатление и два дамски екипажа – пилот Олга Амбарева и навигатор Красимира Стоянова с ФИАТ 500 (2008 г.) и Петя и Емилия Войнишки с Мерцедес Бенц.

Ралито ще се проведе в три етапа с обща дължина 438,52 км. Церемониалният старт ще е в петък от 17:00 ч. на площад Княз Александър І в София в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова, която е патрон на събитието. 

Колите ще потеглят в 18:00 ч. и за час и половина ще направят голяма обиколка из центъра на града (11,78 км) с преход от 2,45 км. Финалът е до Автотранс сервиз.

Вторият етап ще е в събота от 8:00 ч пред Националния исторически музей в столичния квартал Бояна. Маршрутът е Лозен – Нови хан- Вакарел – Белица – Оборище – Мухово – Ихтиман – Самоков – Боровец – Бели искър – летище Сапарева баня – Белчински бани – Ковачевци – Бистрица – Национален исторически музей. Общата дължина е 298, 72 км. 

Неделният ден на надпреварата ще започне в 10:00 ч от центъра на гр. Банкя. След 125.74 км участниците ще финишират на площада в гр. Костинброд в 15:30 ч, когато ще започне и церемонията по награждаването. 

Голямо шоу, с концерт на Тони Димитрова, ще забавлява публиката, похвали се заместник-кметът на общината Любен Кънчев.
„Най-голямото предизвикателство в Международното ретро рали е търпението и волята да караш бавно - заяви на пресконференцията заместник-директорът на състезанието Васил Кубадинов. - Средната скорост е 50 км/ч, като в някои участъци като Лозен тя е 37,7 км/ч.“

Ретро-автомобилът е историческо превозно средство, което не е постоянно в движение, то има културна стойност“ - подчерта Ваня Гюдерова, съорганизатор, председател на автоклуб Ретро. - Въпреки това обаче, притежателите на ценните возила са третирани от законодателството на общо основание, както собствениците на другите автомобили – плащат същите винетки и застраховки.“


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (2)
    1. добавен от: Кочо 10 Юни, 19:08

    ко доида с каруцъта че има ли наградъ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (65)
70% Complete
Не подкрепям идеята (72)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (135)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (129)
70% Complete
Нямам мнение (7)
70% Complete