Неделя, 23 Септември 2018, 15:16

Финална европейска среща по проект „Education + “ в ПГПЧЕ Правец

11 Октомври 2017, 06:28
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 838 1

През октомври 2017 (08.10.-14.10.) се провежда финалната среща на европейския проект „Education + “. Целта му е да се развият предприемаческите способности на учениците, дигиталните им компетентности, които са безспорно необходими през последното десетилетие, и да се предостави възможност на учениците да се запознаят с още от аспектите за работа в екип и планирането и реализирането на дадена цел.
Поради своето отлично гостоприемство и мотивация, България отново е страна-домакин на последната четвърта среща. Главният координатор на проекта е Vilma Nečimer, учител по история от Словения, която заедно с ръководителите от другите държави- участнички (България, Италия и Естония) следи за правилното провеждане на работните срещи и реализирането на горепосочената цел.
Гостите ученици и учители от Естония и Италия пристигнаха в неделя и бяха настанени в семейства от ученици и учители в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“. За тази седмица е предвидена пълна програма от работни задачи и интересни забавления. На 9.10 /понеделник/ участниците в проект „Education + “ посетиха голф игрището в РИУ Правец Ризорт и се проведе голф обучение. На 10.10 /вторник/ отново бе предвидено забавление след работните дискусии до местността Боровец над с. Разлив.
Финалната среща в България играе основна роля в осъществяването на плана на проекта, тъй като приходите от Базара (12.10.2017г.) , съдържащ предварително изработените продукти на всяка една страна- участник, ще се дарят за построяване на навес за деца от центъра за настаняване от семеен тип.
През цялата 2017 г. в Европа ще бъдат организирани прояви за отбелязване на 30-та годишнина. Те ще включват конференции, форуми, диалози, чествания, дебати и изложби.
Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (95)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (48)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (52)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (54)
70% Complete
Не съм заинтересован. (26)
70% Complete