Четвъртък, 21 Юни 2018, 03:51

Финална европейска среща по проект „Education + “ в ПГПЧЕ Правец

11 Октомври 2017, 06:28
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 791 1

През октомври 2017 (08.10.-14.10.) се провежда финалната среща на европейския проект „Education + “. Целта му е да се развият предприемаческите способности на учениците, дигиталните им компетентности, които са безспорно необходими през последното десетилетие, и да се предостави възможност на учениците да се запознаят с още от аспектите за работа в екип и планирането и реализирането на дадена цел.
Поради своето отлично гостоприемство и мотивация, България отново е страна-домакин на последната четвърта среща. Главният координатор на проекта е Vilma Nečimer, учител по история от Словения, която заедно с ръководителите от другите държави- участнички (България, Италия и Естония) следи за правилното провеждане на работните срещи и реализирането на горепосочената цел.
Гостите ученици и учители от Естония и Италия пристигнаха в неделя и бяха настанени в семейства от ученици и учители в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“. За тази седмица е предвидена пълна програма от работни задачи и интересни забавления. На 9.10 /понеделник/ участниците в проект „Education + “ посетиха голф игрището в РИУ Правец Ризорт и се проведе голф обучение. На 10.10 /вторник/ отново бе предвидено забавление след работните дискусии до местността Боровец над с. Разлив.
Финалната среща в България играе основна роля в осъществяването на плана на проекта, тъй като приходите от Базара (12.10.2017г.) , съдържащ предварително изработените продукти на всяка една страна- участник, ще се дарят за построяване на навес за деца от центъра за настаняване от семеен тип.
През цялата 2017 г. в Европа ще бъдат организирани прояви за отбелязване на 30-та годишнина. Те ще включват конференции, форуми, диалози, чествания, дебати и изложби.
Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (111)
70% Complete
Не подкрепям идеята (99)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (178)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (177)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete