Четвъртък, 18 Април 2024, 18:45

Фирма „Тритон” продаде един тон риба преди празника Никулден

5 Декември 2011, 17:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2836 0


Общо пет тона риба е търгувала „Тритон” ООД за празника Никулден в последните 4 дни. Само днес са продадени 1000 килограма. Това съобщи собственикът Георги Костов. В хранителен магазин „Бела”до гимназията рибата бе свършила в 15.20ч. Най-много се търсят хек и скумрия. В минали години продажбите са достигали 10 тона. Тогава се е продавала повече сладководна риба- щука, чига, бяла риба. Замразената риба е предпочитана пред прясната- каза още Георги Костов.
„Тритон” осъществява търговия на едро и дребно за риба и рибни продукти повече от 20 години. Складът се намира на териоторията на бившата "Търговия". Фирмата  стъпва първа на пазара в Ботевград. Тя е доставчик на ресторантите „Нептун”, „Чановете”, „Правешки ханове”, пицария „Зелената къща”, ресторантите на „Лукоил” над Ботевград и с. Разлив, новооткритият магазин за приготвена риба  в центъра на Ботевград. Столове в града основно са се запасявали от „Тритон”. Фирмата си набавя риба от рибарниците в Ямбол, Чирпан, Стара Загора, Бургас, Созопол. Дългогодишният опит и ниските цени са рекламата за „Тритон”. Шаранът днес се предлагаше за 4,80 лв.,толстолобът-2,20 лв., бял амур-4,20, сом-8 лв.
Опашки имаше и пред ресторант „Нептун”. Там днес ботевградчани видяха богато разнообразие от риби. Четиринадесет лева струваше лавракът, ципурата и зарганът. Сьомгата се предлагаше за 16 лв., а сьомговата пъстърва за 15.50 лв. Калканът бе истинска атракция за купувачите. Той бе с цена 33 лв. Ресторантът е дългогодишен партньор с фирма „Тритон” за които бизнеса с риба е повече от това. Както вече  вестник „Балканец” писа, Петко Митев влага нещо повече в предлагането на риба и ястия от нея. За него е приоритет възпитанието на клиента във вкусови предпочитания.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete