Петък, 29 Март 2024, 15:02

ФК "Ком 98" (Годеч) сложи край на приказката на ФК "Козаро"

17 Ноември 2019, 17:05
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2654 0


В един от най-атрактивните мачове от 10-ия кръг на А ОГ София - Запад отборът на ФК "Ком 98" (Годеч) спря победния марш на ФК "Козаро" насред Ботевград и нанесе първа загуба на ботевградчани. Гостите от Годеч се наложиха с 2:0 като се отчетоха с доста стабилно представяне и напълно закономерно се поздравиха с победата. Лидерите в лицето на ФК "Козаро" пък не успяха да открият разковничето и така и не намериха отговор на стратегията на техния опонент. Toва бе и първият мач за първенство, в който ботевградският тим не успява да се разпише. Срещата премина без излишно напрежение, като двата тима демонстрираха съперничеството си в рамките на позволеното и заформиха интересен сблъсък.

Първото полувреме премина с по-добра игра от страна на гостуващия ФК "Ком 98" (Годеч), но лек превес в головите ситуации имаше отборът на ФК "Козаро". В 15-ата минута Васислав Димитров бе отлично изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. В 28-ата минута отново голмайсторът на ботевградчани бе потърсен с хубаво извеждащо подаване, след което при опита си да се откъсне от защитата бе фаулиран. При последвалото изпълнение на прекия свободен удар Васислав Димитров опита директен обстрел, която но вратарят на гостите се намеси. Няколко минути по-късно тимът на ФК "Ком 98" (Годеч) отговори подобаващо с хубав удар от средна дистанция, който рикушира в страничния стълб. До края на полувремето нулите не успяха да бъдат счупени и двете страни се разделиха при равенство 0:0.

В началото на второто полувреме пред двете врати се разигра по едно опасно положение в полза на двата тима. Гостите от ФК "Ком 98" (Годеч) продължиха с увереното си представяне, като владееха хладнокръвно топката и не се притесняваха да разиграват без напрежение. В 65-ата минута тяхното превъзходство бе наградено с красиво попадение, реализирано от Лъчезар Недялков, който проби по лявото крило и стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл. В последствие ботевградчани опитаха да окажат натиск върху съперника си, но доста умела игра в отбрана на гостите пречупи амбициите на "оранжевите". Вместо това в 82-ата минута тимът на ФК "Ком 98" (Годеч) подпечата победата си и сложи край на непобедимия ход на ботевградчани. В голмайстор за годечани се превърна Антонио Стоименов, който излезе очи в очи с вратаря Илиев и го преодоля за 2:0. В заключителните минути Валери Захариев получи чудесна възможност да върне едно попадение, но ударът му с глава премина над вратата. Още в следващата атака гостите от Годеч можеха да направят резултата класически, но също записаха грандиозен пропуск. Малко след това прозвуча и последния съдийски сигнал, с който изненадата на кръга официално стана факт. 

Във временното класиране тимът на ФК "Козаро" запазва първото си място, което обаче вече не изглежда толкова сигурно. Ботевградчани остават с актив от 20 точки и голова разлика 33-17. Отборът на ФК "Ком 98" (Годеч) пък излиза 2-ри, само на точка разстояние, с голово съотношение 23-15. В последния 11 кръг на А ОГ София - Запад тимът на ФК "Козаро" ще има нова тежка мисия пред себе си, обвързана с гостуване на ФК "Петърч" на 24 ноември. Оборът на ФК "Ком 98" (Годеч) пък почива по програма, но има да играе отложен мач срещу ФК "Спортист" (Драговищица). 





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОГ София Запад , ФК ”Козаро" (Ботевград)

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete