Четвъртък, 25 Април 2024, 00:21

ФК "Ракитин" (Трудовец) бе спрян в дербито на върха след близо 2 години без загуба в официален мач

27 Март 2021, 19:32
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1698 3


Походът на футболния "Ракитин" (Трудовец) бе спрян след почти 2 години, в които отборът не бе допускал поражение в официален двубой. Това се случи днес, когато ОФК "Костенец" спечели дербито на върха в А ОГ София - Изток с 2:0. Срещата се игра в Костенец и бе част от 12 кръг на първенството. От своя страна това бе най-интересният сблъсък на кръга, който изправи един срещу друг двата основни конкурента за първото място в поредна пряка битка. В първия мач помежду им през миналия полусезон, на своя земя, "Ракитин" (Трудовец) спечели с 3:1. Днес обаче нещата бяха в полза на ОФК "Костенец". 

През първото полувреме двата отбора действаха сравнително предпазливо, имайки предвид големия залог на срещата. Въпреки това, отборът на "Ракитин" имаше повече чисти положения в сметката си. Трудовчани създадоха поне 3 идеални ситуации, от които можеха да се разпишат, но така и не намериха очертанията на вратата. Последва нулево равенство на почивката. След подновяването на играта, грешка на вратаря Милослав Павлов при центриране позволи на домакините да излязат напред в резултата. Тогава бившият футболист на "ЦСКА" Светослав Петров се възползва от отбитата топка и нямаше как да сбърка на съвсем опразнената врата - 1:0. Това подействa силно психологически върху състава на "Ракитин", който не успя да се оттърси от лесно допуснатия гол. Въпреки това трудовчани опитаха да се върнат в мача, но безуспешно. Вместо това, в 83-ата минута инкасираха още едно попадение, при успешно реализирана атака на ОФК "Костенец". Голът отбеляза Веселин Гелев, след подаване на Даниел Йорданов отляво - 2:0. В малкото оставащи минути до края нищо по-интересно не се случи и по този начин двете страни изпратиха края на мача, а важните три точки от дербито отидоха в лагера на ОФК "Костенец". 

Към момента трудовчани запазват второто място в подреждането с 22 точки в сметката си. Отборът на ОФК "Костенец" обаче дърпа с 6 точки на първото място и до края ще бъде все по-трудно за "Ракитин" да триумфира в надпреварата. Разликата с третия "Козаро" пък е 5 пункта. Ботевградчани обаче са и с два мача по-малко. В следващия кръг, който е на 10 април заради парламентарните избори следващата седмица, "Ракитин" гостува именно на "Козаро" (Ботевград) в местното дерби. Двубоят е с начален час 16:00 ч. и ще се играе в Ботевград. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОГ София Изток , ФК ”Ракитин" (Трудовец)

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Март, 09:15

    Секо начало има край.....

  • Отговори (1) (2)
    2. добавен от: Анонимен 28 Март, 12:38

    Ракитин ,нямаше нито един точен удар през целия мач!!!

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 28 Март, 14:53

      Ти кой мач гледа?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete