Четвъртък, 25 Април 2024, 19:17

ФК "Ракитин" (Трудовец) надви силния тим на ОФК "Костинброд" в последната си контрола

6 Март 2021, 18:52
(3) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1578 4


Мъжкият футболен отбор на "Ракитин" (Трудовец) беляза чудесен финал на приятелските срещи преди рестарта на А ОГ София - Изток. Трудовчани се наложиха с минималното 1:0 над лидера в Западната група ОФК "Костинброд" в двубой, игран при силен вятър на стадион "Георги Бенковски" в Костинброд. Това до известна степен затрудни двата отбора, но в крайна сметка контролната среща бе изключително полезна и за двете страни.

През първото полувреме трудовчани подходиха агресивно и опитаха да пресират съперника дълбоко в неговата половина. Това предизвика редица грешки в играта на домакините. Отборът на "Ракитин" успя да поведе в резултата след прекрасно развита контраатака. С чудесен пробив по крилото се отчете Костадин Насков, който центрира за Антон Иванов, а той завърши успешно атаката с гол за 1:0. До края на частта се откриха още няколко положения пред двете ключови фигури в състава на "Ракитин" - Костадин Насков и Антон Иванов. Повечето от ударите намериха очертанията на вратата, но стражът на ОФК "Костинброд" се намеси добре при всички тях. Домакините имаха едно чудесно положение в своя полза през първото полувреме. Тогава техен играч се озова очи в очи с вратаря на трудовчани Милослав Павлов, но той се отчете с прекрасно спасяване и неутрализира съперника. В последствие двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 в полза на "Ракитин".

След подновяването на играта гостите започнаха агресивно, точно както белязаха началото на мача. Това доведе до доста отнети топки в полето на съперника. До нов гол не се стигна въпреки това и отборът на "Ракитин" постепенно се прибра в своята половина. Гостите се подредиха в отбрана и изчакваха на контраатака, а това даде резултат. Бързи действия и групиране след неуспешна атака за ОФК "Костинброд", създадоха чудесна предпостаква за бързоногия футболист Костадин Насков, който навлезе от крилото и напредна сам срещу вратаря. Насков обаче не успя да преодолее вратаря и така до нова промяна на цифрите не се стигна. Добри положения се откриха и пред Антон Димитров и Християн Джуранов, но без успех.

През второто полувреме в игра за ОФК "Костинброд" се появи бившият професионален футболист Цветан Генков. Това наложи отбраната на "Ракитин" да обърне специално внинамние върху него, като до края защитата на гостите свърши работата си и опази Генков и неговите съотборници. В последствие след последния съдийски сигнал, отборът на "Ракитин" се поздрави с успеха, който е общо четвърти за отбора от пет приятелски срещи. 

Следващата седмица, на 13 март (събота) трудовчани подновяват участието си в А ОГ София - Изток. Тимът на "Ракитин" ще гостува на "Звездец" в Горна Малина. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: СК "Ракитин" Трудовец , ФК ”Ракитин" (Трудовец)

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete