Четвъртък, 25 Април 2024, 16:11

ФК "Ракитин" (Трудовец) с изразителна победа в дербито срещу СК "Рилец" (Говедарци)

20 Март 2021, 17:51
(4) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1652 2


Мъжкият футболен отбор на ФК "Ракитин" (Трудовец) се наложи с убедителното 3:0 над СК "Рилец" (Говедарци) в дербито на 11-ия кръг от А ОГ София - Изток. Трудовчани изиграха много силен двубой и постигнаха първата си официална победа на своя земя за новата 2021 г.. А тя идва срещу 4-ия в класирането и един от най-добрите участници в групата.

Отборът на "Ракитин" изигра много силен мач и почти не даде шансове на съперника си. Костадин Насков можеше да донесе преднина за своите по-рано в мача, но пропусна. Така се стигна до края на полувремето, когато домакините поведоха в резултата в 45-ата минута и успяха да нанесат тежък психологически удар на съперника. Миг преди почивката трудовчани разпечатаха вратата на съперника с гол на Антон Димитров. Асистенция предостави едно от новите попълнения Георги Дончев. Идеята на гостите да се разделят на почивката при равенство и да реорганизират играта си през втората част се провали, а това в последствие се оказа доста важно. 

През второто полувреме натискът от страна на "Ракитин" продължи. В хода на мача Деян Костадинов реализира прекрасно попадение с удар зад пенала - 2:0. Костадин Насков можеше да покачи цифрите, но отново не успя да се възползва от добрата възможност. Гостите можеха да се върнат в мача при една от малкото си опасни атаки. Техен футболист се озова лице в лице с вратаря Милослав Павлов, който обаче спаси. Така се стигна до финалните минути от срещата, когато опитният Боян Макавеев бе изведен на стрелкова позиция и с майсторски прехвърлящ удар, матира стража на гостите и си припомни за най-добрите си футболни години - 3:0. 

По този начин, отборът на "Ракитин" запазва второто си място във временното класиране с актив от 22 точки. В следващия 12-и кръг, трудовчани гостуват на лидера ОФК "Костенец", който е с 25 пункта. Това ще бъде може би един от най-важните мачове за "Ракитин" от началото на сезона, тъй като се явява пряка битка за върха. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК ”Ракитин" (Трудовец)

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 19:37

    БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Март, 19:42

    Машини, този път и на треньор май случиха...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete