Четвъртък, 18 Април 2024, 17:53

ФК "Ракитин" (Трудовец) с втора загуба за сезона след голова фиеста в Говедарци

13 Октомври 2019, 23:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2200 7


Мъжкият футболен отбор на "Ракитин" (Трудовец) претърпя второто си поражение от началото на сезона при визитата на един от най-стабилните домакини в първенството "Рилец" (Говедарци). Трудовчани отстъпиха с 2:3 след изключително динамична и здрава футболна битка, която предложи резултатен, но недотам спортсменски футбол. Дербито между двата клуба бе част от 6-ия кръг на А ОГ София - Изток и се игра днес (13 октомври) в Говедарци. След днешното си поражение, тимът на "Ракитин" (Трудовец) се сгромоляса до 4-ото място в групата с 12 точки в сметката си и голово съотношение 25-8. Отборът на "Рилец" (Говедарци) пък се изкачи до 2-ата позиция с 12 точки и голова разлика 15-5, но по-добра статистика в преките двубои.

Двубоят стартира по-добре за гостите от "Ракитин", които можеха да дръпнат в резултата първи, но пропуск на Антон Иванов в ранните минути на срещата ги лиши от тази възможност. Вместо това, в 15-ата минута домакините получиха дузпа в своя полза след спорно решение на главния рефер за игра с ръка в наказателното поле на футболист от "Ракитин". Тимът на "Рилец" (Говедарци) успя да грабне шанса си и поведе в резултата след точно изпълнен наказателен удар - 1:0. Последва активизиране от страна на гостуващия тим, който започна да поглежда все по-често към вратата на противника в опит да се върне в мача. Футболистите на "Рилец" (Говедарци) обаче останаха на ниво и успяха дори да удвоят аванса си след перфектно изпълнена контраатака - 2:0. Отговорът на "Ракитин" (Трудовец) не закъсня и преди полувремето трудовчани се добраха до изключително важен гол, който да смекчи напрежението и да им даде психологическо предимство. В голмайстор за гостите от Трудовец се превърна Антон Иванов, който реализира с хубав, плътен удар от воле. Така двете страни се оттеглиха на почивката при резултат 2:1.

С подновяването на играта  свирепата битка и жестокото съперничество между двата съперника продължи на пълни обороти. Отборът на "Ракитин" (Трудовец) се впусна в предни позиции, активно търсейки изравнителното попадение. Неслед дълго логичното се случи и трудовчани успяха да се доберат до реми, след като Васил Георгиев се отчете със страхитен рейд и отбеляза за 2:2. Надлъгването не спря до тук. Тимът на "Ракитин" (Трудовец) продължи да оказва натиск върху своя опонент, но без особен резултат. Вместо това, 5 минути преди края, футболистите на "Рилец" (Говедарци) се разписаха за 3:2 и успяха да повалят съперника си болезнено в заключителния етап от срещата. Малко след това прозвуча и последната съдийска свирка и двете страни се оттеглиха при същия резултат. 

В следващия 7 кръг, на 19 октомври "Ракитин" (Трудовец) приема ФК "Пирдоп" у дома в 16:00 ч.. Ден по-късно "Рилец" (Говедарци) гостува на сензацията тази година "Левски" (Долна баня) в пряка битка от върха на таблицата. 





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: СК "Ракитин" Трудовец , ОГ София Изток

Коментари (7)

  • Отговори (1) (6)
    1. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 07:53

    Сакатници

  • Отговори (5) (4)
    2. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 13:29

    Ракитин в тая слаба група щом немогат представете си при козаро,правец,Скравена.

    • (4) (8)
      1. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 13:48

      групата е много по-силна от на козите

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 10:24

    Всичко е нормално и нещата рано или късно си идват по местата. Всичко е един много надут предизборен балон и точене на пари. Прилича на соца и масово развития работнически спорт за здраве. Нищо повече. Така професионален спорт не се прави. Нооооо....народа обича хляб и зрелища

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 12:55

      Добре Ванка, ти гледай да се измъкнеш от последното място, че с толкова средства хвърлени на вятъра е срамно!

    • (0) (0)
      2. добавен от: ! 16 Октомври, 17:48

      Всичко е нормално, да! Разиката с първото място е 1 точка и скоро Ракитин отново ще са първи! Вие си надувайте балоните в коментарите!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 13:04

    Еленко, Еленкоооооо,сейрджия такъв, вервай си.......Не съм ти Ванката, има и други, които не са слепи и глухи. А иначе браздата е дълга и пилците е рано да се броят.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete