Петък, 15 Януари 2021, 16:06

Фондация „Въздигане” раздаде комикси "Заветът на хан Кубрат" на ученици от Сливница и Драгоман

13 Февруари 2020, 19:09
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 908 0


За четвърта поредна година Фондация „Въздигане” организира дарителска инициатива, насочена към запознаване на българските третокласници с безсмъртния завет на кан Кубрат.
По повод инициативата, днес доброволците Боян Петков и Милена Лекова в компанията на Ивелин Александров, посетиха училищата в Сливница и Драгоман. На третокласниците в двата града бяха раздадени комикси "Заветът на хан Кубрат".

За кампанията организаторите споделят: „Виждаме как все повече и по-често американски и други измислени герои навлизат в живота ни и искаме да се оприличаваме на тях. Като Спайдърмен, Капитан Америка и други. За сведения България има истински герои, които са променили хода на историята в световен мащаб. Герои като Аспарух, Омуртаг, Кубрат,Тервел, Симеон и много други. Искаме да покажем на малките българчета и не само на тях, че ние сме синове на велик народ. Били сме най-силни само когато сме били заедно. В момента, в който сме се разединявали сме претърпявали провали. Период като Възраждането доказва това твърдения, че обикновените хора само обединени са способни на необикновени неща. Ето защо е създадена фондация Въздигане. Да покажем истинските герои на България и да се замислим , че във вените ни тече тяхната кръв. Да разберем, че сме силен народ и трябва да действаме заедно. Само тогава ще бъдем Истински велики и ще пребъде през вековете.”

Създател на фондация „Въздигане” е Ивелин Михайлов – Изпълнителен директор на „Исторически парк”.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Ще се ваксинирате ли?

Анкета » коментари (3)

Ще се ваксинирате ли?

отговори
Да (74)
70% Complete
Не (182)
70% Complete
Ще изчакам да се ваксинират повече хора и тогава ще преценя (46)
70% Complete
Имам особено мнение по въпроса с ваксината (19)
70% Complete
Вече имам изграден имунитет и не се нуждая от ваксина (17)
70% Complete