Петък, 29 Март 2024, 11:27

Фондация „Въздигане” раздаде комикси "Заветът на хан Кубрат" на ученици от Сливница и Драгоман

13 Февруари 2020, 19:09
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1538 0


За четвърта поредна година Фондация „Въздигане” организира дарителска инициатива, насочена към запознаване на българските третокласници с безсмъртния завет на кан Кубрат.
По повод инициативата, днес доброволците Боян Петков и Милена Лекова в компанията на Ивелин Александров, посетиха училищата в Сливница и Драгоман. На третокласниците в двата града бяха раздадени комикси "Заветът на хан Кубрат".

За кампанията организаторите споделят: „Виждаме как все повече и по-често американски и други измислени герои навлизат в живота ни и искаме да се оприличаваме на тях. Като Спайдърмен, Капитан Америка и други. За сведения България има истински герои, които са променили хода на историята в световен мащаб. Герои като Аспарух, Омуртаг, Кубрат,Тервел, Симеон и много други. Искаме да покажем на малките българчета и не само на тях, че ние сме синове на велик народ. Били сме най-силни само когато сме били заедно. В момента, в който сме се разединявали сме претърпявали провали. Период като Възраждането доказва това твърдения, че обикновените хора само обединени са способни на необикновени неща. Ето защо е създадена фондация Въздигане. Да покажем истинските герои на България и да се замислим , че във вените ни тече тяхната кръв. Да разберем, че сме силен народ и трябва да действаме заедно. Само тогава ще бъдем Истински велики и ще пребъде през вековете.”

Създател на фондация „Въздигане” е Ивелин Михайлов – Изпълнителен директор на „Исторически парк”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete