Събота, 20 Април 2024, 16:30

Френската комедия "Лъжата" на ботевградска сцена

27 Октомври 2020, 13:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1128 1


Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или... лъжа.
В центъра на действието са две семейни двойки, който непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст, не оставяйки възможност на зрителя да симпатизира на когото и да било от тях. А вътре в него остават, оплетени за пореден път всички човешки слабости, недостатъчности, осъществени и неосъществени желания, а също и смешно-тъжната практика да се прехвъря вината върху другите.
Всичко в това представление е на мястото си - добри актьори в добри роли, ясно и точно във внушенията си режисьорско решение, позволяващо привидно лековатите проблеми в пиесата да звучат съвременно и актуално, което ще рече всичко необходимо за прекарването на една приятна вечер.
Алис е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и е изправена пред мъчителна дилема: трябва ли да каже на приятелката си какво е видяла или не? Съпругът й Пол се опитва да я убеди, че е наложително да скрие истината и полага всички сили, за да докаже, че лъжата е истинско изкуство... Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене? Или може би самата Алис има своя тайна и се опитва да го принуди да признае собствените си лъжи, за да прикрие своите? Трудно е да се каже... Някои истини е най-добре да бъдат казани. Или може би не?

„Лъжата” е комедия за истината. За предимството да я прикриеш и за недостатъците от разкриването й.
Пиесата на френския драматург Флориан Зелер се превръща в световен театрален хит, без да дава категоричен отговор на тези вечни въпроси.
Постановката ще бъде представена на ботевградска сцена на 12 ноември (четвъртък) от 19.00ч. в НЧ "Христо Ботев 1884". Билети се продават на касата на читалището.

Изиграна от блестящ актьорски състав на българска сцена, брилянтната френска комедия се превръща в незабравимо театрално преживяване, което със сигурност не бихте искали да пропуснете.

Очакваме Ви!

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 16:01

    Дано не го отложат до тогава. Иначе ще звучи добре.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete