Четвъртък, 25 Април 2024, 22:10

Футболисти в депресия след смърта на Гари Спийд

30 Ноември 2011, 11:27
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1102 0


Десет футболисти, които са познати на английската футболна публика, са потърсили специализирана помощ в битката с депресията след смъртта на Гари Спийд, съобщава вестник "Дейли Стар".

Отчаяните звезди са се обадили в клиниката а Тони Адъмс "Спортинг Чанс Клиник", след като мениджъра на Уелс бе намерен обесен в къщата си.

Имената на играчите не са обявени. Те твърдят, че имат трудности да се справят с огромното напрежение и стрес от футбола на най-високо ниво.

Във вторник вечер от Асоциацията на професионалните футболисти обявиха, че десетимата може да са "само върха на айсберга". Те се страхуват, че още много играчи са твърде уплашени, че да потърсят помощ и да изложат проблемите си със съотборници, съперници и фенове.

Питър Кий, шеф на клиниката основана от бившия капитан на Арсенал Тони Адъмс, обяви: "Над 10 футболисти ме потърсиха след като новината за Спийд бе разпространена. Това означава, че 10 души търсят помощ. Това е необичайно количество. Честно е да кажем, че смъртта на Гари ги е накарала да потърсят помощ".
"Да потърсиш помощ е може би най-трудното и смело решение, което те трябва да вземат. В клиниката всички ние ще направим най-доброто, което можем, за да им помогнем", допълни Кий.

В събота бившия нападател на Астън Вила и Ливърпул Стан Колимор разкри своята битка с депресията в няколко сърцераздирателни съобщения в Туитър.

Той започна своята битка с депресията в края на 90-те, докато играеше за Астън Вила. Неговият мениджър тогава Джон Грегъри го обвини, че не може да е депресиран щом взима по 20 000 паунда на седмица.

"Хората вече разбират с какво трябва да се борят футболистите. Искаме играчите да знаят, че има помощ за тях. Искаме да направим така, че подобни неща да не се случват повече", заяви шефа на Асоциацията на професионалните футболисти Гордън Тейлър.

Преди малко повече от 2 години на върха на своята кариера край на живота си реши да сложи и вратарят на германския национален отбор Роберт Енке. Малко по-късно съпругата на самоубилия се вратар призна, че той е страдал от дълбока депресия.

Само преди седмица пък мачът от 13-ия кръг в Бундеслигата между "Кьолн" и "Майнц" бе отложен, след като съдията на двубоя Бабак Рафите опита да сложи край на живота си в хотелска стая. Само бързата намеса на неговите асистенти предотврати нов трагичен случай във футбола.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete