Четвъртък, 25 Април 2024, 04:41

Футболистите на "Балкан" с победа над "Пирин" (Разлог)

17 Март 2018, 17:31
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1860 3


Мъжкият футболен отбор на "Балкан" постигна втора поредна победа. В мач от 21 кръг на Югозападна Трета лига, "зелените" се наложиха с минималното 1:0 над "Пирин" (Рaзлог) у дома. Любопитен факт относно днешната среща бе участието на левия бек Денис Пидев. Считаният за сигурно ново попълнение на "Балкан" се появи с екип на "Пирин" (Разлог) и игра близо 70 минути за отбора на разлогчани.

Първото полувреме премина в спокойно темпо. Двата отбора започнаха двубоя сравнително предпазливо, а играта се развиваше предимно в центъра на терена. Зрителите бяха лишени от по-атрактивни изпълнения и интересни голови ситуации. При първата такава обаче, "Балкан" успя да излезе напред в резултата в 32-ата минута. Впусналият се в предни позиции защитник Цветослав Ботев получи хубаво подаване от свой съотборник в наказателното поле, при което успя да играе пръв с топката и прехвърли закъснелия страж на гостите Абдиков за 1:0. Няколко минути по-късно последва реакция от страна на разлогчани. Снажният  централен нападател на тима успя да използва умело физиката си и си изработи хубава позиция за удар в наказателното поле на балканци. При последвалия удар обаче топката премина от външната страна на мрежата. Двата отбора се оттеглиха на почивката без да създадат повече интересни ситуации.

След подновяването на играта. играчите на "Балкан" показаха ново лице. Домакините започнаха видимо по-агресивно в опит да увеличат преднината си. 3 минути след началото на второто полувреме, Ивайло Златев - Терминатора изработи чудесна възможност за своя отбор, след като добре запази топката в свое владение и стреля от границата на вратарското поле, но стражът на разлогчани Абдиков спаси. В 59-ата минута се стигна и до най-дискусионното решение в срещата. "Балкан" сътвори перфектна комбинация между Ивайло Златев и Ивелин Данчев, завършила с красиво попадение, което обаче бе отменено от страничния рефер. Последваха бурни реакции от страна на домакините. В 65-ата минута Георги Ризов бе хубаво изведен от Здравко Атанасов, но навременно излизане от страна на вратаря на "Пирин" предотврати опасността. Гостите рядко получаваха възможност да доближат вратата на "Балкан". В една от малкото такива ситуации, пробив по десния фланг и последвал удар можеха да върнат разлогчани в мача, но стражът на "зелените" Емил Петров спаси. Последните 10 минути от срещата бяха доста напрегнати. Дълбоко прибрани в своята половина, балканци разчитаха на грешка у своя противник, дебнейки на контраатака. Защитната четворка на домакините добре затваряше пространствата на противниковите футболисти. След множество изпълнени ъглови удари и неразбории пред наказателното поле на "Балкан" прозвуча и последният съдийски сигнал и победата отиде в ръцете на домакините.

След днешната победа тимът на "Балкан" запазва 13 място в класирането с актив от 6 победи, 7 равенства, 8 загуби и 25 точки. Ботевградчани обаче се намират само на точка от регионалния си съперник "Чавдар" (Етрополе).

Следващият кръг отборът на "Балкан" гостува на "Германея" (Сапарева баня) на 24 март в мач от 22 кръг на Югозападна Трета лига.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete