Събота, 20 Април 2024, 02:37

Футболният "Балкан 1929" (Ботевград) претърпя тежка загуба от "Германея" (Сапарева баня)

3 Ноември 2018, 17:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1667 19


Футболстите на "Балкан 1929" отнесоха тежко поражение с 0:4 в днешния двубой от 14 кръг на Югозападна Трета лига срещу тима на "Германея" (Сапарева баня). Футболистите на Иван Редовски изиграха безспорно най-слабия си двубой от началото на кампанията и записаха най-солидната си загуба на свой терен след новото сформиране на клуба.

Още през първото полувреме в редиците на "Балкан 1929" се забеляза липса на идея в предни позиции. Балканци не успяха да застрашат вратата на гостите по никакъв начин, а играта им определено заслужава да бъде критикувана. Футболистите на "Германея" закономерно поведоха в 33-ата минута, но попадението им не бе плод на някаква впечатляваща продукция. Вместо това зрителите станаха свидетели на куриозен гол. След изпълнението на пряк свободен удар от солидна дистанция, вратарят на "зелените" - Емил Петров не се намеси добре и изпусна топката, с което подари преднината на своя съперник. Тимът на "Балкан 1929" изглеждаше в шок, а само две минути по-късно играчите на "Германея" (Сапарева баня) стигнаха до второ попадение. Така двете страни се оттеглиха на почивката при резултат 0:2, а треньорът на балканци Иван Редовски имаше над какво да работи в съблекалнята.

През второто полувреме в представянето на домакините се забеляза искра, която обаче не намери своя път към успеха сред сгъстената отбрана на гостите. На няколко пъти Ивайло Цветанов хубаво се откри на стрелкова позиция, но завършващите му удари бяха разочароващи. Футболистите на "Германея" бяха дълбоко прибрани в своята половина и чакаха търпеливо съперникът им да сгреши. Техният подход сработи и в 65-ата минута след чудесна контраатака гостите нанесоха своя удар и направиха резултата класически - 3:0. Точен бе Калоян Йосифов. Отборът на "Балкан 1929" така и не намери сили да се противопостави, а плановете им бяха тотално объркани. Домакините не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред вратата на своя опонент. Голяма роля за това изигра и безупречната роля на защитния вал на гостите, който бе затворил всички възможни пролуки. В 86-ата минута отборът на "Германея" като по чудо се размина с 4-о попадение, но в добавеното време защитата на балканци за пореден път бе пробита и този път прошка нямаше. Немалка заслуга имаше и стражът на "зелените" - Емил Петров, след като въобще не реагира на отправения удар към неговата врата, който трябва да отчетем, че бе в неговия обсег.

Все пак един мач не може да бъде мерило за безспорните качества на опитния страж, който немалко пъти е спасявал отбора си и трябва да отчетем заслугите му към клуба. И най-добрите футболисти имат своя слаб ден, а очевидно днес бе точно такъв за играчите на "Балкан 1929". Изводите от днешната среща са ясни - по една или друга причина през този сезон балканци не успяват да разгърнат максималния потенциал, с който разполагат. Никой сред футболната общност не очаква чудеса от скромния състав на ботевградчани. Днешният мач обаче бе показателен, че искрата сред играчите на тима тотално липсва, а именно тя бе причината миналия сезон малко по малко хората да започнат да се връщат на стадиона и да вярват в духа на футбола. Сега, когато нещата не вървят, все пак се надяваме, че отново ще видим онова желание, с което свикнахме да наблюдаваме футболистите, носещи зелената фланелка. Защото това е истинското лице на клуб с традиции в българаския футбол, какъвто е "Балкан 1929"!

След днешната загуба отборът запазва своето 12-о място в класирането. Балканци обаче ще бъдат изправени пред поредното предизвикателство, след като  гостуват на един от фаворитите в групата - тимът на "Оборище" (Панагюрище) в следващия 14 кръг на Югозападна Трета лига. Двубоят ще се играе на 10 ноември (събота) от 14:00 ч.



Източник: balkanec.bg

Коментари (19)

  • Отговори (8) (4)
    1. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 18:29

    До кога ще се търпи това? Редовски се подиграва с цялата община. Няма ли кой да го изрине стига с това тото!

    • (2) (6)
      1. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 18:51

      :D :D :D С каква обшина се подиграва бе, смешко !

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 20:26

    С общината -не,ама с парите които кмета даде на футбола.....не че се подиграва,ами си върти неговите игрички!И последно,ще има ли подготовка в Паничище?Иване ,кажи!

  • Отговори (6) (2)
    3. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 20:32

    2 Напълно си прав,че мошеника Редовски се подиграва с доверието на кмета,но и това има край за този измислен треньор изгонен от всякъде!!!

  • Отговори (3) (3)
    4. добавен от: Иво Здравков Гурково 3 Ноември, 20:40

    Благодаря на всички от фк Балкан. Днес по една или друга причина загубихме тежко.но на всеки се случва. Кой не е имал лош ден и в спорта и в живота.има и такива дни. С пълни сили продължаваме своята подкрепа към вас.Истинските фенове стоят зад вас фк Балкан. Напред

  • Отговори (11) (2)
    5. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 20:54

    От всякъде е ясно че има тото този Редовски си напални гушата на гърба на запалянковците на Балкан Ботевград

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 21:26

    Редовски да бъде играч , но не и треньор при баща му такива отбори биваха бити с 6 ,7 гола.

  • Отговори (4) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 21:57

    Цаковски кога най- после ще почнеш да играеш
    Докога да те чакаме
    Или само когато си в аматьорския национален ще се раздаваш Момче

  • Отговори (4) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 21:58

    Манекен откакто ходи до ЦСКА 1948 вече не е същия

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 21:59

    А относно Редовски и Германия очаквайте лагер през зимата срещу това 0:4 :x

  • Отговори (3) (0)
    10. добавен от: Анонимен 3 Ноември, 22:01

    Тия винаги ни бият :
    — или за пари в джоба на Редовски
    —или срещу лагер за да останат в групата
    Е те това е

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete