Петък, 29 Март 2024, 09:26

Футболният "Балкан 1929" завърши с победа предсезонните контроли

31 Юли 2020, 20:07
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1842 2


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" надделя над "Левски" (София) U 19 с 2:0 в последната си контрола от предсезонната подготовка. Така в общо 7 приятелски срещи преди старта на Югозападна Трега лига, "зелените" записаха 6 победи и 1 загуба. Определено към момента селекцията на ботевградчани изглежда може би най-добрата сред отборите от групата, а резултатите в контролите са повече от показателни за новия амбициозен дух, който витае на стадион "Христо Ботев" преди новата кампания. Първото по-важно предизвикателство пред момчетата на Иван Редовски ще бъде на 8 август, когато "зелените" дават старт на участието си в Югозападна Трета лига с домакинство на "Велбъжд" (Кюстендил). Тепърва предстои да бъде уточнено дали ще бъде допусната публика или не. Към момента противоепидемичните мерки в страната не позволяват това, но отборът на "Балкан 1929" се включи в инициативата свързана с недоволство срещу това решение заедно с редица други аматьорски клубове. 

Двубоят между "Балкан 1929" и юношите на "Левски" премина под диктовката на домакините. Разбира се високите температури и топлото време също оказаха немалко влияние върху качеството на срещата и представянето на играчите. Още през първото полувреме отборът на "Балкан 1929" успя да вземе хубав аванс от два гола. В 3-ата минута "зелените" поведоха с майсторско попадение на Петко Петков, който бе изведен от Михаил Михайлов на стрелкова позиция. Таранът в нападение обаче блесна с изключителния си поглед, след като видя прекалено излезлия напред противников страж и съответно го разстреля с майсторски прехвърлящ удар, който нямаше как да бъде спасен - 1:0. Последваха минути, в които балканци доминираха на терена, но разиграваха топката без да създадат особено опасни положения. Малко преди края на полувремето, Кристиян Ковачев удвои аванса на "зелените". Хубава комбинация между Ангел Ангелов и Петко Петков завърши с подаване към Ковачев, който реализира за 2:0. При тази ситуация определено се видя и перфектното разбирателство между двамата нападатели Петко Петков и Кристиян Ковачев, които несъмнено ще бъдат доста страховит тандем в нападение през този сезон. 

След почивката отборът на "Балкан 1929" промени голяма част от състава си, като старши треньорът и президент Иван Редовски не изневери на своята стратегия и изпробва всички момчета в игра. До края на срещата двата тима обаче не се изненадаха с нищо повече и така мачът завърши при краен резултат 2:0.

Снимка: ФК Балкан 1929/FK Balkan 1929



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 22:06

    Пожелавам успех през новият сезон на БАЛКАН !

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Август, 00:07

    Успех момчета

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete