Сряда, 24 Април 2024, 10:26

Футболният "Балкан" отново безгрешен у дома

7 Април 2018, 18:45
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1680 7


Футболистите на "Балкан" продължават блестящото си представяне на своя земя, след като днес се наложиха с минималното 1:0 над отбора на "Беласица" (Петрич) в мач от 25 кръг на Югозападна Трета лига. Двубоят се игра на градския стадион "Христо Ботев", който събра доста зрители и всички билети за двубоя бяха продадени. Самият факт, че хората малко по малко започват отново да се връщат на стадиона е повече от радостен. В допълнение добрите изяви на футболния ни отбор може само да носят усмивки по лицата на футболните любители в града.

През първото полувреме играта бе сравнително равностойна. По-добрите голови положения бяха за гостите, макар че тимът на "Балкан" имаше лек превес във владението на топката. Равният точков актив между двете страни в подреждането и прекалената близост до опасната зона за баражи закономерно оказаха влиянието си върху мача. Отборите влязоха в здрава битка за надмощие още от самото начало, а картони и нарушения не липсваха. В средата на полувремето тимът на "Беласица" (Петрич) изработи две хубави идентични ситуации почти една след друга, при които техен футболист оставаше очи в очи с вратаря на "зелените" - Емил Петров. Топката и при двете опасности обаче премина встрани от вратата и равенството бе запазено. В хода на мача футболистите на "Балкан" започнаха също да притесняват противниковата врата, но идентично със своя съперник завършващата фаза на ударите не бе на ниво. Сериозен удар понесе отбора на "Балкан" в 34-ата минута, когато Емил Петров получи разтежение и се наложи да бъде заменен. Отново под рамката застана Виктор Вълчев, който пазеше вратата на балканци и в последния мач срещу "Вихрен" в Сандански, завършил 1:1. Най-чистото положение дойде в добавеното време на първото полувреме, при което Ивайло Златев се озова в наказателното поле, стреля от упор, но топката срещна тялото на стража на "Беласица" (Петрич). Така отборите се оттеглиха на почивката при нулево реми.

След подновяването на играта, отборът на "Балкан" излезе една идея по-остър и по-атакуващ. През цялото второ полувреме балканци бяха по-активния отбор на терена, създавайки редица голови положения. В 58-ата минута Ивелин Данчев се възползва прекрасно от колеблива намеса на един от защитниците на "Беласица" и направи хубав пробив по крилото. Последва прострелно подаване към Красимир Георгиев в наказателното поле, но топката премина над вратата. Няколко минути по-късно в игра се появи играещият треньор  - Иван Редовски. Опитът му веднага се отрази на представянето на отбора. Малко след влизането си в игра, Иван Редовски се разписа и поведе отбора си стремглаво към победата като истински лидер. Капитанът Здравко Атанасов се отчете със страхотен рейд по дясното крило, след което буквално качи топката на главата на Редовски. След мощен удар с глава, кълбото се оплете в мрежата на "Беласица" (Петрич), а феновете на стадиона радостно ликуваха. В 76-ата минута отборът на "Балкан" оцеля, след като гостите разтресоха напречната греда на вратата, пазена от Виктор Вълчев. Само няколко минути по-късно обаче тимът на "Беласица" (Петрич) остана с човек по-малко, което до голяма степен сложи край на енрусиазма на гостуващия отбор да се върне в мача. Във финалните минути "зелените" използваха численото си предимство, създадоха редица голови положения в опит да затворят окончателно мача си, но до нов гол така и не се стигна. Най-хубавата възможност за второ попадение се откри отново пред Иван Редовски, който изстреля мощен снаряд от удобна позиция, но вратарят на гостите спаси акробатично. В оставащите минути не се стигна до нищо интересно, а "зелените" повалиха поредния си опонент на своя земя.

След днешния успех балканци се изкачиха с три позиции нагоре, като вече заемат 9-о място с актив от 32 точки.

В сряда отборът на "Балкан" ще играе отложена среща срещу "Германея" в Сапарева баня, а в събота футболистите на Иван Редовски ще гостуват на "Свобода" (Пещера).



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Април, 19:27

    8)

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Април, 19:45

    samo taka balkanci

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Април, 22:31

    балканци -
    юнаци

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Април, 22:32

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Април, 13:01

    Браво на Вачето ако нее тои няма голче

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete