Събота, 20 Април 2024, 11:35

Гара Елин Пелин официално поиска околовръстно

13 Юли 2018, 22:45
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1920 0


650 подписа внесоха жители на гара Елин Пелин в община Елин Пелин. Те настояват кметската администрация да изготви идеен проект за изграждане на околовръстно шосе, което ще изнесе тежкотоварния трафик от селото. Идеята циркулира в публичното пространство от години, но през това време институциите си прехвърляха топката. Поради тази причина, този път подписката е внесена и до Общински съвет Елин Пелин и местния омбудсман Румяна Младенова.
Усиленият тежкотоварен трафик през селото руши пътната инфраструктура, а освен това създава и опасност за местните жители заради неспазването на пътните ограничения. Тежкотоварните камиони, обслужващи множеството логистични центрове в общината, създават доста проблеми и за останалите населени места. Местната администрация, обаче, няма никаква стратегия за решаването на този проблем, макар че чрез европейските фондове може да се осигури финансиране за обходи на населените места и изграждане на икономически зони.
Припомняме Ви, че община Елин Пелин, под ръководството на кмета Ивайло Симеонов, не е усвоила нито един лев от европейските пари, въпреки постоянното кандидатстване по различни проекти. Според източници на balkanec.bg, след напускането на зам.-кмета Натали Марценкова, която отговаряше за европейските проекти, в администрацията цари хаос, а очевидно и квалификацията на чиновниците не е достатъчна.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete