Петък, 19 Април 2024, 08:34

Генералният консул на Република България в град Ниш, г-н Едвин Сугарев беше на официална работна среща в община Костинброд

15 Ноември 2018, 07:34
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 861 0


Посещението е в резултат на подписване на пакт за сътрудничество при гостуване на община Костинброд в община Бабушница през месец октомври. Тогава бяха поставени цели за обмяна на опит в рамките на трансграничното сътрудничество.

На работната среща в Общинска администрация-Костинброд беше г-н Едвин Сугарев- генерален консул на Република България в Ниш, г-н Иван Таков – деятел на Националния съвет на българите в Сърбия и представител на организацията в Звонци, както и член на общинският съвет в Бабушница и г-н Саша Златанов – общински съветник и координатор за сътрудничество с националните малцинства. Г-н Таков и г-н Златанов са от село Звонци и през тази година успяха да създадат Културен информационен център-Звонци, в който с помощта на приятели от България заредиха библиотека с български книги. За КИЦ-Звонци, община Костинброд подари компютър, който ще послужи за създаването на туристически сайт на района.

Г-н Трайко Млaденов- кмет на община Костинброд и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд посрещнаха гостите от Република Сърбия, като обсъдиха бъдещи планове след подписване на пакта за сътрудничество между двете общини.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete