Събота, 20 Април 2024, 15:20

Георги Първанов прогнозира: "С листата на БСП в Софийска област, ще бъдат избрани 5 депутати"

16 Април 2013, 23:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5316 16


Георги Първанов – президент на Република България от 2002 до 2012 г. бе посрещнат топло от жителите на общините Ботевград и Правец вчера на откриването на предизборната кампания на БСП. Ботевградчанката Антоанета Владимирова подари на бившия държавен глава своя авторска книга със заглавие „Ако сте свършили солта, поканете на трапезата си ….  перничанин“. Първанов остана приятно изненадан и благодари за този жест на внимание. По-късно от сцената на големия салон на читалище „Хр. Ботев“ той припомни, че тя неведнъж е била повод за среща с жителите на общината.

Бившият президент заяви, че след доста колебания и години на страх,  е дошло време гражданите да кажат „Стига“, защото политиката на ГЕРБ стана опасна за България от понеделник насам. „ГЕРБ направиха правителство от хора, които се провалиха всеки във своята област“, заяви политикът. Той припомни, че 4-ма са здравните министри, които бяха сменени в правителството на ГЕРБ. „Това бе политика, която бе вредна за бизнеса, за работещите. Милион българи са изхвърлени на улицата без шанс и перспектива за достоен живот. Защото, когато ние от БСП сме обещавали достойни старини на възрастните хора-сме показвали, че можем да го правим. Провалена бе енергийната и европейска политика. ГЕРБ се провалиха там, където най-много обещаваха. Те казаха: “Ще пречупим гръбнака на престъпността“- думи, които каза Жан Виденов 1994 г.“, категоричен бе Първанов. Той посочи, че над 100 хиляди българи са подслушвани, включително и онези, които кореспондират с тях. По негови думи такава престъпна политика не си е позволявал никой.  
В програмата на БСП след изборите има идеи, за които аз се боря 20 години. Ние имаме визия за младите хора, за здравеопазването, за българското образование, но нямаше да е достатъчно и нямаше да съм тук, ако имаше само добрия документ. Аз съм тук, защото познавам всички тези хора – кандидати за народни представители. Тук са едни от най-добрите парламентаристи в последните два парламента – Корнелия Нинова и Кирил Добрев“, заяви бившият държавен глава. Неговата оценка за тяхната досегашна дейност бе, че са водили люта битка без колебание, професионално и аргументирано с Дянков и Цветанов. „Те са сред малкото депутати, които дръзнаха да се противопоставят и на Борисов. Двамата развенчаха мита за силния премиер и доказаха колко слаб управленец е той. Тук съм, защото вярвам, че те биха били и добри управленци. Готов съм да се обзаложа,че с листата на София област ще бъдат избрани 5 депутати“,  категоричен бе Първанов. Той ясно заяви подкрепата си и за Александър Паунов-съратник, с когото е образувана Коалиция за България през 2001г.  За младите кандидати за депутати, Първанов каза, че са доказани професионалисти – лекари, учители, инженери и доказани политици на местно ниво. „Тук няма случайни хора, които някой е написал на коляно. Всеки е извървял своя път, който продължава нагоре“. Георги Първанов завърши речта си с лозунга:“ С бюлетина номер пет- към победа напред“. След това той връчи членски карти на 8 нови членове на партията.

Младата социалистка Кристина Йотова (председател на Младежкото обединение на БСП), провокирана от доверието на Първанов към младите хора, заяви, че пътят на промяната са именно младите професионалисти в БСП. „Аз вярвам, че изходът от днешната криза в икономиката и политиката е в нашите сърца, а не на Терминал 2. Всеки един от нас със сърце и дела трябва да убеди хората и своите приятели, че тези 14 човека  са достойните хора, които трябва да ни представляват в следващия парламент“.
 

Източник: http://balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Април, 06:17

    pobeda :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Jane 17 Април, 07:38

    Интелигентни, достойни, красиви... обединени от общата цел да върнат достойнството и самочувствието на хората в България - това е листата на БСП. Успех и победа!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: гост 17 Април, 07:58

    браво №2 явно концерта Ви снощи не е продължил дълго защото вече сте се наспали и сте тук

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Април, 08:04

    Jane,ти на кирил добрев знаеш ли кой му е баща,та ми говориш за достойни хора,прочети също и биографията на корнелия нинова,виж първоначално от коя партия е била,виж на кое предприятие е била директор и чак тогава ми говори за достойни хора.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Април, 09:02

    А Емил Димитров ли давате за пример за достойнство? Корнелия е силна личност, ще ги смачка останалите

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: гост 17 Април, 09:15

    браво №4-тези са толкова нагли че едва ли не смятат хората за малоумни,ние помним много неща ,в никакъв случай не сме живяли само по времето на Бойко Борисов,можем да направим съпоставка,да сравним,а това че хората са дошли да гледат танцовия състав не означава че са дошли да видят Първанов и Добрев и пак благодарение на безплатния транспорт осигурен от този кмет когото толкова плюват беше възможно салона да се напълни,иначе едва ли щяха да си платят за да гледат когото и да било

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Април, 09:23

    Хайде 6 стига със злобата, май бързо забрави че точно БСП намали безработицата на5% а сега е 12%

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Jane 17 Април, 09:39

    Бащата на Киро е човекът, който спаси България от гражданска война. Човекът пред който всички трябва да коленичите, #4. Поклон пред паметта му!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Април, 09:44

    №8 ПЕТЪP СТОЯНОВ ИМ ВЪPНА МАНДАТА ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ТУПАНИК!!!ЧЕТЕТЕ БЕ ХОPА!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Април, 10:36

    БСП сте качили, а ГЕРБ ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete