Четвъртък, 25 Април 2024, 03:22

Георги Петков-Космоса свидетел по едно от най-знаковите дела - "Килърите" - (видео)

23 Септември 2012, 14:40
(3) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 20745 26


Ключови свидетели по делото "Килърите" отхвърлиха обвиненията, че са сключили сделка със съда и отговориха на твърденията, че на техните показания не може да се вярва, с думите: "Надеждни сме".
 Боян Джамалов, Лозан Цеков, Георги Петков-Космоса и Велизар Младенов са нови свидетели по едно от най-знаковите дела у нас - "Килърите". Те гостуваха в предаването на ТВ 7 "Насреща Люба Кулезич". Всички те са работели за Петър Стоянов-Сумиста, който е обвинен за ръководител на престъпната група за поръчкови убийства, заловена при акция "Килърите".

Велизар Младенов, който е работил като шофьор на Сумиста, разказа, че е водил манекенки от "Визаж" при баровци на морето. Бил сигурен, защото ги взел от офиса на фирмата в София. Той занесъл 3000 лв. на Сумиста от клиентите или по 1000 лв. на момиче. Случило му се само веднъж, карал три момичета. Освен това той купувал SIM карти по поръчка на Сумиста, чието предназначение не знаел.

Георги Петков-Космоса призна, че е бил съден за наркотици, но си е изтърпял наказанието. Нямало никакви договорки "под масата", за което го обвиняват. Той също работел като шофьор и не знаел с какво се занимава шефът му. Когато, обаче, го карали да разбере адреса и да следи някого, а после същият човек е изчезвал или е бил убит, той разбирал за какво става въпрос. Такъв бил случаят с Борислав Георгиев, когото трябвало да следи, а после бил намерен убит.

Лозан Цеков пък бил шофьор на жената и детето на Сумиста. Той потвърди, че шефът на "Килърите" имал любовница. На Цеков било поръчано да запали бус, но някой друг свършил работата вместо него. Свидетелят потвърди, че Сумиста се държал много лошо с работниците. Давал им много малко пари, а за останалото винаги казвал: "Утре ще оправим нещата". За 4 години работа при Сумиста Цеков взел 2 хил. лв.

Боян Джамалов разнасял минерална вода. В процеса на работа установил, че има много нередни неща и разбрал, че ако не внимаваш,"можеш да попиеш вода, но не минерална - подпочвена". Според Джамалов, ако всичко по делото излезе наяве, държавата ще гръмне. Той, обаче, не пожела да каже кой в държавата ще бъде засегнат. "Ако няма осъдителни присъди, късам паспорта и бягам в Албания", каза той.

Всички те работили по 16 часа за Сумиста и никой от тях не бил доволен от него. "В нашата фирма най-малкият проблем ти е уволнението", казвал шефът им.

Делото "Килърите" продължава в понеделник в Шуменския Окръжен съд. То започна на 27 юни 2011 година и обвиняеми по него са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

Източник: видео TV7

Коментари (26)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Септември, 16:46

    Кога ли ще го гръмнат Космоса, толкова е смел станал.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: дядо иоцо гледа 23 Септември, 19:39

    Ние у наше село Правец пък вадим картофите с тротил и чакасме с вилиците!
    И така;мафията е творение на държавата измислено още 17-ти век или по рано за ограбване на паричната маса от населението.За повече инфо четете история.......

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Септември, 19:43

    Има още хора който трябва бъдат осъдени и да последват същите стъпки.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Септември, 10:35

    Потресен съм! Космоса "голема" личност. :lol: Сутеньорчетата да не "ревнат", кой им събираше рекета. че тогава тоя мангал да му мисли!!!

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 24 Септември, 14:51

    TAPAK KAK SHE REVNAT SUTENIORCHETA WE ?? she kajet doide i ze parite na prostitutkata mi

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: az klavdiiiiiii 26 Септември, 21:41

    kosmos li si vseena li si ???????????????? a mene obi4ash li me?????????? !!!!!!!!!!!!! deeee ...a shmatkata ti shibana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Септември, 21:41

    :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Септември, 21:42

    :!:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 17:09

    Kosmos i tvoq red shte doide nali znaesh vsichki rano ili kusno si plashtat za vsichko ..! :) takache kolkoto i da se pravish na smel si IZGUBEN !

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: kosmosa 18 Ноември, 23:02

    taka e, prodaljavaite da pishete degradirali seliani. radvam se che sum v ustata na horata nali znaete che vsichki govoriat za strahovete si. :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete