Събота, 20 Април 2024, 04:30

ГЕРБ и ОББО оставиха Тинчев начело на Общински съвет Ботевград

26 Май 2016, 16:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3771 57


В началото на заседанието на Общински съвет-Ботевград днес 17 общински съветници гласуваха „за” отпадане от Дневния ред на Докладната записка за предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на ОбС-Ботевград Мартин Тинчев. Десет съветници гласуваха „против” и двама не присъстваха – Стоян Иванов и Георги Гърбиджанов. Предложението за отпадане на Докладната записка даде общинският съветник от ГРЕБ Цанко Цанов. Йорданка Лалчева – председател на групата на коалиция ОББО подкрепи предложението на Цанов, като определи искането на ГДБОП като неоснователно и, че това са "партийни прищевки".
Вносителят на Докладната записка, Тихомир Найденов, ръководител на групата от ГДБОП заяви, че желае Докладната записка да се подложи на обсъждане и, че има доказателства за обидите, които се отправят в Общински съвет. „Ако желаете да продължават обидните реплики, това е ваше право, но председателят не взима нужното отношение” каза Найденов.
 Да припомним, че общинските съветници от ГДБОП искат смяната на Тинчев с мотив, че се нарушават се многократно чл. 42, ал. 2; чл. 45, ал. 1 и 2 и особено фрапантно чл. 81 от Правилника, като от страна на председателя не се предприемат предвидените мерки (чл. 82 до чл. 86 от Правилника) за осигуряване на нормална среда за работа в залата, или те се прилагат избирателно спрямо изказващите се по време на дебатите съветници.
 
 
Групата на ГДБОП в Общински съвет – Ботевград осъжда остро нападението над общинският съветник Стоян Иванов, което бе извършено в късните часове на вчерашния ден. Това съобщи в началото на общинската сесия днес зам.председателят на ОбС Стефка Граматикова, която прочете декларация от името на групата. В нея се посочва, че действието срещу Иванов е опит за сплашване. Напускането на Иванов от ОББО официално обяви Мартин Тинчев, като подчерта, че съветникът желае мястото му в местния парламент да не е в непосредствена близост до съветниците от ОББО. 
 

При приемане на Дневния ред, общинските съветници приеха предложението на председателя на Об С да отпаднат две докладни записки – Докладна записка за даване съгласие  за внасяне на предложение в Министерски съвет  за отпускане на персонална пенсия на Васил Петров Костов и Докладна записка за даване съгласие  за внасяне на предложение в Министерски съвет  за отпускане на персонална пенсия на  Росица Петрова Костова. Седемнадесет общински съветници гласуваха „за" отпадане на докладната записка и 9 се въздържаха. Тинчев oттегли докладните записки с мотив, че кметът не е излезнал с  писмено становище относно двете му предложения.  Кметът Иван Гавалюгов от своя страна заяви, че не е задължен да представя такова становище. Той се изказа негативно относно отпускане на пенсии за децата на Петър Василев.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (57)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Май, 16:51

    Супер-Да се знае кой все командва в тоя град.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Май, 16:54

    pl1h

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Май, 16:55

    Не, да се знае на кой все още подгъзувате.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Май, 16:56

    Глас народен,глас божи.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Май, 17:01

    А гласовете на БСП къде са?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Май, 17:02

    Какъв народен глас??
    Това са маститите бизнесмени.Те все още ви водят,защото сте овце

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Май, 17:31

    Крайно време е да се определи и присъствието на тази измислица ГДБОП в града като НЕОСНОВАТЕЛНО!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Май, 17:34

    Валентина не крякай с главни букви :)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Май, 17:35

    Дава напълно съм съгласен с теб номер 8

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Май, 17:37

    Много си прав 7

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete