Вторник, 23 Април 2024, 10:37

Голов спектакъл и първи три точки за отбора на Балкан

26 Август 2017, 20:46
(2) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3978 29


Днес отборът на Балкан(Ботевград) посрещна гостите от Чавдар(Етрополе) в среща от 3-тия кръг на Югозападната Трета лига. След истинско футболно зрелище, "зелените"  успяха да се наложат с резултат 4:3.Това бе първа победа за отбора на Иван Редовски в официалните мачове.
Интересът към мача бе голям, тъй като само преди 2 дни, двата отбора отново се срещнаха помежду си в напрегнат двубой от надпреварата за Купата на България. Очакваше се истинско регионално дерби за втори път тази седмица.

Малко след като бе дадено началото на мача, падна и първото попадение. В 3-ата минута, при на пръв поглед безобидна ситуация, футболистите на Чавдар успяха да се възползват от неразбирателството в защитата на балканци.След пробив по крилото на Симеон Вешев, топката беше подадена в зоната за изпълнение на наказателен удар, при което Пенчев успя да вкара кълбото в мрежата на домакините.

Отговорът на Балкан не закъсня и само 2 минути по-късно Ивайло Златев имаше шанс да върне ранният гол, но вратарят Христо Матев парира удара му. "Зелените" съумяха да се активизират след ранното попадение и в 8-ата минута успяха да изравнят резултата. Ивайло Цветанов проби по левия фланг, комбинира с Ивайло Златев, който го изведе очи в очи със стража на гостите. Последва красив финт, чрез който действията на вратаря бяха неутрализирани и така се стигна до изравнителното попадение.

В 18-ата минута отборът на Чавдар опита идентична атака като при тази,донесла им първото попадение в мача, но последвалият удар мина над вратата. Гостите опитаха отново да излязат напред в резултата,но вратарят на Балкан Емил Петров спаси красив удар с пета в 21-ата минута. Отборът на Балкан показа по-добра игра в атака и в 28-ата минута Денис Мартинов успя да се разпише след центриране. Радостта от попадението бе бързо потушена, след като отборът на Чавдар успя да изравни резултата в 33-ата минута. Отново след атака по левия фланг, се стигна до удар от центъра на наказателното поле, който остави вратарят на балканци без никакви шансове за реакция.

Домакините показаха характер и още следващата атака получиха правото да изпълнят пряк свободен удар.Ивайло Цветанов изпълни чрез мощен удар, отразен от вратаря Матев, но топката попадна на главата на Денис Мартинов и той отбеляза второто си попадение в мача. В края на полувремето, Балкан стигна до нова блестяща възможност, благодарение на страхотното разбирателство между Ивайло Цветанов и Ивайло Златев. Първият успя да пробие по крилото, след което последва центриране към Ивайло Златев, който обаче не успя да се разпише от непосредствена близост до вратата.Така първото полувреме завърши при резултат 3:2 в полза на Балкан.

През второто полувреме, играчите на Чавдар поеха инициативата,докато домакините дебнеха на контраатака.Това обаче не им донесе нищо повече от висок процент притежание на топката. В 55-ата минута Цветослав Ботев имаше шанс да прониже мрежата на гостите, но техничният му удар с петичка срещна страничния стълб. "Зелените", видимо поизхабили физическите си сили, се прибраха в своята половина, а отборът на Чавдар така и не съумяваше да пробие защитата на домакините. В 75-ата минута в герой за отборът на Балкан се превърна Денис Мартинов, който оформи своя хеттрик в мача.

Централният защитник отново бе на точното място и успя да реализира след перфектно центриране по земя в наказателното поле. В 82-ата минута интригата в двубоя бе върната. Бившият играч на Балкан, Иван Мишев успя да се разпише чрез плътен удар в долния десен ъгъл на вратата. Момчетата от Етрополе опитаха да стигнат до точката, като на няколко пъти Иван Мишев и Ивайло Величков опитаха удари от далече, но без успех. С това бе даден и краят на мача, а головият спектакъл и важните три точки, които Балкан спечели, донесоха радост в очите на привържениците.

Следващият кръг Балкан (Ботевград) гостува на Пирин (Разлог). Мачът ще се играе на 02 Септември (Събота) от 17ч.



Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (6) (3)
    1. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:04

    Aidee kude sa etropolskite mishletaa :D ne vi chuvam :D

  • Отговори (5) (6)
    2. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:07

    Балкан оле

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (13)
    4. добавен от: Анонимен 26 Август, 21:12

    Те на Чавдар титулярите играха днес в Стара Загора.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 26 Август, 23:13

      Ти да не си ловешки селяндур???

    • (5) (0)
      3. добавен от: Анонимен 27 Август, 00:56

      Не,фен съм на фк Динамо от с.Подуяне !!!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (1)
    7. добавен от: Анонимен 26 Август, 22:52

    Хубав и интересен мач стана.

  • Отговори (3) (3)
    8. добавен от: Анонимен 26 Август, 23:05

    Да се закрива Чавдар!

  • Отговори (1) (3)
    9. добавен от: Етрополец 26 Август, 23:10

    Казах аз, че нашите отново ще реанимират този умрял отбор от Ботевград. Слаба ни е защитата....

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: Анонимен 26 Август, 23:25

    TQ za6tita be dobra, drug im e problemaa

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete